Elektrikli Araçlara Yüzde 100 Vergi Geliyor!

ABD ve AB ile Çin arasında ekonomi çekişmesi devam ediyor. Batılı devletler, Çin'in küresel ekonomideki etkisini düşürmek için çeşitli tedbirler getiriyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD ve AB ile Çin arasında ekonomi çekişmesi devam ediyor. Batılı devletler, Çin'in küresel ekonomideki etkisini düşürmek için çeşitli tedbirler getiriyor. Geçtiğimiz aylarda ABD ve Avrupa Birliği Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüksek vergiler getirmişti.

Reuters'in haberine göre, batılı devletler tarafından alınan bu karar, Kanada tarafından da dikkate alındı ve Kanada hükümeti, Çin yapımı elektrikli araçlara yüzde 100, alüminyum ve çeliğe ise yüzde 25 vergi yeni gümrük vergileri getirmeye hazırlanıyor. Bloomberg ise kararın Başbakan Justin Trudeau tarafından kabine toplantısında açıklanacağını yazdı.

KANADA ABD'Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kanada, ekonomik olarak büyük çoğunlukla ABD ile yapılan ticarete bağlı. Bu noktada Kanada hükümeti, Biden'ın aldığı kararları yakından takip ediyor. ABD başkanının Çin'den ithal edilen elektrikli araçlar, bataryalarına güneş pillerine, çeliğine ve diğer ürünlerine karşı çok daha yüksek bir gümrük vergisi hamlesi üzerine Kanada hükümeti de aynı adımı atmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz