Ekrem İmamoğlu'na Destek Mesajı!

Ekrem İmamoğlu'na siyasi parti liderleri destek mesajı paylaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Kararın ardından Twitter'dan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, TİP, TDP, Memleket Partisi, BTP liderleri İmamoğlu destek mesajları paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Milletime söz veriyorum ki bu sefil, darbeci, organize kötülüğü yeneceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajda "Bugün hukukun, adaletin katline şahitlik ediyoruz. Bugün aklını ve vicdanını kiralamış insanlara şahitlik ediyoruz. 6 yaşında sistematik tecavüze uğrayan bir çocuğumuzun faillerini bile gözaltına almayan, iki sene boyunca görmezden gelenler bugün Ekrem İmamoğlu'nu 2 ay 7 yıl 15 gün hapis cezası ve siyasi yasakla yıldırmaya çalışıyorlar. 28 Şubatçılar artık sarayın içerisindedir. Saray artık 28 Şubat zihniyetinin ta kendisidir. Bu darbeci, yasakçı zihniyetiniz batsın sizin. Unuttuğunuz bir şey var. Hiçbir CHP'li zorbalar karşısında sinmez, geri adım atmaz. Göreceksiniz, öğreneceksiniz bunu. Biz ant içtik ve 'Ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız' dedik. Bu karanlığı yenmek yetmez. Bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine atacağız. Şu anda Almanya programımı keserek Berlin'den İstanbul'a yola çıkıyorum. Moralinizi bozmayın. Hak galip gelecek, sonunda halk galip gelecek. Milletime söz veriyorum ki bu sefil, darbeci, organize kötülüğü yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz." dedi. 

Meral Akşener: Kul kurar, kader gülermiş…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu ile birlikte yer aldığı fotoğrafı paylaşarak "Kul kurar, kader gülermiş…" notunu düştü.

Ali Babacan: Halk iradesini yok edemezsiniz
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz." tweetini paylaştı.

Ahmet Davutoğlu: Adaletsizliğin karşısındayız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "İstanbul'da millet iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'nu arayarak yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladım. Siyasi amaçla yapılan yargılamanın ve adaletsizliğin karşısındayız." dedi.

Temel Karamollaoğlu: Karar vicdani ve hukuki değildir!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kararla ilgili "İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!" ifadelerini kullandı. 

Gültekin Uysal: Yeni ve yine bir siyasi mühendisliğe müsaade etmeyeceğiz!
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Bugüne dek "milli irade" sözünü dilinden düşürmeyen ve fakat dillerine pelesenk ettikleri her değerin için boşaltan AKP zihniyetinin tahakkümünde, partinin adliye temsilcisi haline gelmiş yargı mensupları bilmelidir ki hem İstanbullu hem tüm Milletimiz iradesine sahip çıkacaktır. Yeni ve yine bir siyasi mühendisliğe müsaade etmeyeceğiz." dedi. 

Muharrem İnce: Büyük bir demokrasi ayıbıdır
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce "Siyasi yasak istemiyle yargılanan birisi olarak; Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır! Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir!" tweetini paylaştı.

Mustafa Sarıgül: Zulmün ömrü kısadır
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Sayın İmamoğlu’na verilen ceza iktidarlarını koruyabilmek için gözlerinin ne kadar karardığını gösteriyor. Bu zorlamalarla bir yere varamazlar. Yırtıcı kuşun ömrü az olur. Zulmün ömrü kısadır." sözlerine yer verdi.

Hüseyin Baş: Çalmadı, yolsuzluk yapmadı
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş "Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın Ekrem İmamoglu’nun yanındayız." mesajını paylaştı.

Erkan Baş: Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız.
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş "Milyonlarca yurttaşın iradesine kimse karşı koyamaz. Ne yaparsan yap seni yeneceğiz. Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız." dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz