Eğlence Sektörü Yapay Zeka Konusunda Endişeli!

Üretici yapay zeka teknolojisinin geniş kültürel çevrelerini etkileyip etkilemeyeceği ve nasıl etkileyeceği konusunda güçlü endişelere sahip.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Variety Intelligence Platform ile YouGov tarafından yürütülen bir anket çalışmasına göre ABD eğlence sektörü çalışanları, üretici yapay zeka teknolojisinin sektördeki rollerini, şirketlerini, sektörlerini ve daha geniş kültürel çevrelerini etkileyip etkilemeyeceği ve nasıl etkileyeceği konusunda güçlü endişelere sahip.

Haziran sonunda yapılan ankete katılan eğlence çalışanlarının üçte birinden fazlası (% 36), üretken YZ’nın kendi işleri üzerinde yaratacağı etki konusunda “çok” veya “biraz endişeli”. Katılımcıların % 87’si ChatGPT ve Midjourney gibi araçlardan haberdarken, üçte ikisi (%65) teknoloji hakkında biraz bilgi sahibi olduğunu söylüyor.

Ankete katılanların endişeleri telif hakkı, ticari marka ve tanıtım hakkı genelinde fikri mülkiyet ihlali, üretken YZ kullanımından kaynaklanan iş kayıpları, siber güvenlik ve veri gizliliği gibi konularda yoğunlaşıyor.

%43’lük bir kesim üretken yapay zeka kullanımının eğlence sektörünün yaratıcı çıktılarının kalitesine zarar vereceğine inanırken, %16’lık bir kesim bunun iyileşeceğini düşünüyor.

Çalışanlar, gen yapay zeka araçlarını kullanmaya başlayacak veya kendilerinin ya da şirketlerinin kullanmasını bekliyor. ABD eğlence sektörü çalışanlarının yaklaşık üçte biri (% 30), kendilerinin, ekiplerinin veya şirketlerinin şu anda gen yapay zeka kullandığını (%13) veya kullanmayı planladığını (% 17) söyledi.

Sektör çalışanlarının endişeli oldukları konuların başında mevcut uzun süreli iş sözleşmelerinin ve/veya çerçeve sözleşmelerin gelişmelere karşı bir koruma sağlamadığı hususu geliyor. Yeni sözleşmelerde YZ kullanımına ilişkin düzenlemeler getirilmesi isteniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz