Dünyanın En Zengin 4. Kişisi Yapay Zeka Bağımlısı!

"Çok büyük sonuçları olacağına şüphe yok"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hintli milyarder Gautam Adani, ABD'li yapay zeka firmasının OpenAI'ın geliştirdiği sohbet botu ChatGPT'ye "bağımlı olduğunu" söyledi.

Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre 119 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin 4. kişisi olan Adani, 2023 Dünya Ekonomik Forumu'na (Davos) katıldıktan hemen sonra yapay zekayla ilgili düşüncelerini anlattı.

Milyarder, LinkedIn'deki bir gönderiye yaptığı yorumda, "ChatGPT'nin son sürümünü kullanmaya başladığımdan beri biraz bağımlısı olduğumu itiraf etmeliyim" diye yazdı:

ChatGPT, şaşırtıcı yetenekleri ve komik başarısızlıkları göz önüne alındığında yapay zekanın demokratikleşmesinde dönüşümsel bir an.

Hindistan'ın önde gelen enerji ve lojistik firması Adani Group'un kurucusu olan milyarder, "Bu üretken yapay zeka araçlarının çok büyük sonuçları olacağına şüphe yok" ifadelerini kullandı.

60 yaşındaki Adani'nin açıklamaları, ChatGPT'nin bu yılki Davos'ta büyük ilgi görmesinin ardından geldi. Milyarder, "ChatGPT'nin bu yılki etkinliğin moda sözcüğü" olduğunu söylüyor.

Araç ilk kez geçen yıl sonunda kullanıma açılmıştı. O zamandan beri yayıncılık, reklamcılık ve hatta fört uygulamalarında bile kullanılıyor.

Öte yandan Adani'ye göre, yapay zeka aracının çeşitli sektörlerde yarattığı olumlu etkinin yanında tehlikeleri de mevcut.

Aracı çip endüstrisiyle kıyaslayan milyarder, bu teknolojinin akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların, mutfak aletlerinin ve diğer tüketici ürünlerinin temeli olduğunu hatırlatarak, şöyle ekledi:

Ancak aynı zamanda modern savaşta kullanılan hassas ve güdümlü silahların yolunu açtı.

Adani, "Üretken yapay zeka araçları da aynı potansiyele ve tehlikelere sahip" diye devam etti:

Yapay zekayla ilgili en çok alıntı yapılan bilimsel makale sayısında Çin'in ABD'yi geride bırakmasıyla yarış şimdiden başladı.

ChatGPT'nin arkasında, OpenAI'ın 2020'den beri üzerinde çalıştığı yapay zeka dil modeli GPT-3 var.

GPT-3, verileri işlemesini sağlayan 175 milyar parametreye sahip. Bu da onu şimdiye dek piyasaya sürülen en büyük dil modeli haline getiriyor. İkinci sırada ise Microsoft'un GPT-3'ten hemen önce tanıttığı Turing NLG adlı model geliyor. Bu da 17 milyar parametreye sahip.

OpenAI yetkilileri pazartesi günü yaptıkları duyuruda Microsoft'la 10 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına imza attıklarını bildirdi. Microsoft, OpenAI'a daha önce de 1 milyar dolar yatırım yapmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz