Doğrudan Uçuş İçin Anlaştılar!

Katar ve İsrail, Dünya Kupası süresince doğrudan uçuş için anlaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

FIFA, 20 Kasım'da Katar'da başlayacak 2022 Dünya Kupası'na İsrailli ve Filistinli futbolseverlerin katılımını kolaylaştırılmak amacıyla İsrail ile Katar arasında uçak seferlerinin başlatılması için anlaşma sağladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni İnfantino tarafından yapılan açıklamada "Bu anlaşma ile İsrailli ve Filistinliler birlikte uçarak futbol keyfini birlikte yaşayabilecekler" dedi. 

FIFA'nın aralarında diplomatik ilişki bulunmayan iki ülke arasında sağladığı bu anlaşma ile Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'ndan Doha'daki Hamad Uluslararası Havaalanı'na etkinliğin süreceği bir aylık sürede uçuş imkanı sağlanacak.

Uçuşlardan yalnızca Dünya Kupası maçlarına geçerli bileti bulunan ve Hayya kartı sahibi olanlar yararlanabilecek. Hayya kart olarak bilinen taraftar kimlik kartı Dünya Kupası maçlarına katılabilmek hazırlanan bireysel bir resmi belge. Maçlara girişte biletin yanı sıra Hayya kartının da gösterilmesi gerekiyor.

FIFA'dan yapılan açıklamada, anlaşma gereğince Filistinli maç bileti sahipleri ve basın mensuplarının "turnuvadan eşit şekilde keyif alma hakkı olduğu için hiçbir kısıtlama olmaksızın bu uçaklarda seyahat edebileceği" kaydedildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz