Diyanet'ten İhraç Fatma Yavuz Konuştu!

'LGBT'li kardeşimin saçının teline zarar gelse başörtümü açar yakarım.'

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İslam dinine aykırı söylem ve tavırlarıyla dikkat çeken Yavuz, HDP'nin etkinliğinde yaptığı açıklamada, aile kültürü ve yapısını tarumar etmeyi amaçlayan LGBT oluşumu için, "Tek birinin bile saçının teline zarar gelecekse ben bu başörtüyü açarım burada yakarım." dedi.

Kullandığı ifadelerle İslam'a zarar veren skandal açıklamaları nedeniyle Diyanet'ten ihraç edilen Fatma Yavuz, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin düzenlediği 'İslam'da Emek, Barış ve Adalet' etkinliğinde konuştu.

Kendi nikah töreninde alkol servis ettiren ve 'LGBT haklarını Allah rızası için savunuyorum' şeklinde akla ziyan açıklamalarda bulunan Yavuz, söz konusu etkinlikte yeni bir skandala imza attı.

30 yıldır başörtülü olduğunu ve 28 Şubat mağduru olduğunu savunan Yavuz, "Bu yara bizim çok canımızı acıtan bir yaraydı. Bu yara yüzünden Sayın Erdoğan’a oy verdik. Ve bu mesele çözüldüğü için de orada biraz rehin kaldık." dedi.

ERDOĞAN'IN 'AİLE' TEMELLİ TEKLİFİNİ ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü teklifine ilişkin konuşan Yavuz, "Şu an tekrar gündemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun kanun teklifi önerisine karşı Sayın Erdoğan 'Siz ne anlarsınız bu işten' gibi bir imayla 'Yüreğiniz yetiyorsa anayasa değişikliği yapalım' dedi. Elbette bizim için daha iyi olur. Ama bunun yanında ne dedi? 'Sadece başörtüsünü anayasa değişikliği olarak hazırlatmam yanında aileyle ilgili bir düzenleme de getireceğim'. Aile ile ilgili dediği LGBT'li kardeşlerimizle ilgili. Sayın Erdoğan, bizim özgürlüğümüzü LGBT'li kardeşlerimizin alanını daraltarak veriyor." ifadelerini kullandı.

"BAŞÖRTÜYÜ AÇAR YAKARIM"

"O bizim onların hakkını savunmayacağımızı düşünüyor. Ben bunu buradan büyük bir 'hayır'la reddediyorum." diyen Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hepimiz kardeşiz. Tek bir kardeşimizi bile kendi özgürlüğümüz için feda etmeyeceğiz. Ben başörtü özgürlüğümü istiyorum ama hiçbir LGBT'li kardeşimizin özgürlüğünün daralması pahasına istemiyorum. Tek birinin bile saçının teline zarar gelecekse ben bu başörtüyü açarım burada yakarım."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz