Discord Nedir? Discord'un Riskleri Nelerdir?

Son dönemde tartışmaların odağına yerleşen Discord uygulaması nedir? Discord ne işe yarar? Discord kullanıcılara hangi özellikler sunuyor? Discord uygulaması ile ilgili detaylar için makalemize göz atabilirsiniz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye'de özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanıldığı için gençlerin ve çocukların platformda kötü niyetli kişilerle karşılaşma ihtimali Discord'u tartışmalı hale getirdi? Peki, discord nedir? Discord uygulamasında hangi özellikler var? Discord ile ilgili bilgilere göz atalım:

DİSCORD NEDİR?
Discord, kullanıcıların sesli, görüntülü ve yazılı olarak iletişim kurmasına olanak tanıyan, popüler bir dijital platformdur. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen Discord, başlangıçta özellikle oyuncular arasında popüler hale gelmiştir. Ancak, sunduğu geniş özellikler sayesinde zamanla çeşitli topluluklar, eğitim grupları, iş yerleri ve arkadaş grupları tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

DİSCORD SUNUCULARINDA HANGİ İÇERİKLER PAYLAŞILABİLİR?
Discord sunucuları, kullanıcıların ilgi alanlarına göre içerik paylaşmalarına olanak tanır. Oyun, sanat, eğitim, teknoloji gibi konulara yönelik metin, resim, video ve sesli içerikler paylaşılabilir. Sunucu kurallarına uygun olduğu sürece, kullanıcılar istedikleri içerikleri paylaşabilirler. Ayrıca, bazı sunucular belirli kurallar koyarak içerik paylaşımını düzenleyebilir.

DİSCORD NEDEN TARTIŞILIYOR? DİSCORD'UN RİSKLERİ NELERDİR?
Son dönemde Discord, Türkiye'de özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanıldığı için bazı tartışmalara konu olmaktadır. Bu tartışmaların başında, platformun kullanıcılarının gizlilik hakları ve güvenliği gelmektedir. Özellikle, gençlerin ve çocukların platformda kötü niyetli kişilerle karşılaşma ihtimali, ebeveynler ve yetkililer tarafından endişeyle karşılanmaktadır. Ayrıca, bazı topluluklar içinde yasa dışı içeriklerin paylaşılması veya organize edilmesi gibi durumlar, Discord'un Türkiye'deki kullanımına yönelik daha sıkı denetim taleplerini gündeme getirmiştir. Bu nedenle, platformun güvenlik politikaları ve moderasyon araçları tartışılmaktadır.

DİSCORD KAPATILACAK MI?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'un kapatılması konusunda hakkında henüz bir karar vermediklerini söyledi.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz