Dilruba Kayserilioğlu: Söylediklerimin Arkasındayım!

Sokak röportajındaki açıklaması gerekçesiyle tutuklanan ve dün akşam tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, "Söylediklerimin arkasındayım. Kimseye hakaret etmedim" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İzmir'de sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirdiği sokak röportajının ardından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün akşam tahliye edildi.

Halk TV'den Yağmur Beril Varol'a konuşan Dilruba Kayserilioğlu, "Söylediklerimin arkasındayım. Bu ilk değil son da olamayacak. Ama dileğim son olması. Benden çok daha farklı şeyler yapıp, çok daha ağırlarını yapan ve serbest olan kişiler olduğunu biliyorum. İlk değilim son olmak isterim" dedi.

Hakaretlere maruz kaldığı söyleyen Kayserilioğlu, "Belirli bir kesim, 'bize küfretti, hakaret etti' diyenler bana çok daha ağırlarını ettiler. 21. yüzyılın göbeğinde sistem tek bir kişiye verilirse bu bu bu olur demek küfür hakaret, değildir. Bu eleştiridir" ifadelerini kullandı.

Eleştirinin herkesi hakkı olduğunu belirten Kayserilioğlu, "Ben dün sosyal medyada gördüm direkt şahsa yönelik, CHP'ye oy verenlere, Mustafa Kemal Atatürk'e dümdüz söven bir vatandaş var. Ben kimseye sövmedim, bir partiyi kastetmedim. Kastetsem onu da sansürsüz bir şekilde dümdüz söylerdim. Oy verenlere sövmedim, hakaret etmedim. Hala bu fikrimin arkasındayım. Özgür bir toplumda yaşıyoruz eleştiri herkesin hakkındır. Yanlışa yanlış demek suç unsuru olmamalı" diye konuştu.

"Daha önce cezaevini hiç tecrübe etmedim" diyen Dilruba Kayserilioğlu, şöyle devam etti:

"Hayvan katilleri çocuk katilleri elini kolunu sallayarak geziyor. Adalet var olan bir şeyse herkese eşit işlemeli. İçeriye girdiğimde fark ettim ki gerçek suçlular dışarıdaydı. Kendime benzeyen çok kişi vardı. İçeride inanılmaz bir doluluk var. Böyle her tutulanı içeriye koyarlarsa, daha çok cezaevi açılır. Bana 'Oh olsun' diyenlere de, adalet bir gün lazım olacak."

Tahliye kararının avukatlarına bildirilmediğini aktaran Kayserilioğlu, "Orada olduğum süre zarfında yanıma çok fazla gelen kişi oldu. Bu kalabalıktan ve sirkülasyondan rahatsız olmuş olmalılar ki ben bir anda sessiz sedasız salındım. Ailemin basının haberi yoktu. Telefon imkanı da sağlanmadı. Avukatlarım benim çıktığımı sosyal medyadan duyup yalan sanmışlar bu olanlar çok saçma" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz