Dilan Polat'a Büyük Şok! Savcılıktan 'Hakaret' Kararı!

Savcılıktan örnek yargıtay kararları vurgusu...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kara para akladığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında 8 aydır tutuklu olan Dilan Polat, kendisine sosyal medyada 'sahtekar' diyen bir kullancıya dava açtı. Savcılık ise takipsizlik kararı verdi.

Uzun süredir cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat, bir takipçisinin "Sahtekar Dilan Polat, televizyonda anne baban üzerinden ajitasyon yapıp durma. Babanın ananı neden öldürdüğünü söylersem baban hapiste kahrından ölür" yorumu hakkında avukatları aracılığıyla şikayetçi oldu.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; Savcılık ise örnek Yargıtay kararları ışığında "sahtekar" sözcüğünün hakaret sayılmadığını vurgulayarak fikir özgürlüğü kapsamında dosyaya takipsizlik kararı verdi.

Savcılık ayrıca, hakaret suçunun oluşabilmesi için bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını incitecek ölçüde somut bir fiil veya olgu isnat etmek ya da yakıştırmalarda bulunmak gerektiğini vurgulayarak rencide edici, ağır eleştiri niteliğinde veya kaba sözler söylenmesinin hakaret suçunun oluşması için yeterli olmadığını belirtti.

SAVCILIKTAN ÖRNEK YARGITAY KARARLARI VURGUSU
Örnek teşkil eden çeşitli Yargıtay kararları olduğunun altını çizen savcılık, "Rahatsız edici nitelikte davranış", "Ağır eleştiri niteliğindeki davranış", "Kaba söz" ve "Kaba ve nezaket dışı hitap tarzı" kavramlarına yer verildiğini, "sahtekar" şeklindeki sözlerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, kaba hitap tarzı niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarının oluşturmadığını açıkladı.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz