Dilan Polat Elektronik Kelepçeyle Yargılanabilir mi?

“Korkuyorum içeride nasıl bir ortam var"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ünlü olan, ''kara para aklamak'' ile suçlanan Dilan ve Engin Polat çifti dahil 12 kişi tutuklandı. Dilan Polat cezaevine girerken ağladığı anlarla gündeme geldi. Fenomenin polislere sorduğu soru ortaya çıkarken Feyza Altun Polat'ın elektronik kelepçeyle yargılanabileceğini iddia etti.

Avukat Feyza Altun son günlerde sık sık açıklamalarıyla gündeme geliyor. 2. Sayfa’ya katılan Altun, Dilan Polat’ın itiraz talebiyle tutuksuz yargılanabilme ihtimalinin olduğunu söyledi.

“Dilan Polat elektronik kelepçeyle yargılanabilir ve böylece kaçma şüphesi ortadan kalkabilir” diyen Feyza Altun, Polat’ın böyle bir durumda sosyal medyayı kullanacağını düşünmediğini ifade etti.

Dilan Polat'ın ayrıca Silivri Cezaevi'ne giderken yanındaki iki polise paniğe kapılarak ve zaman zaman ağlayarak “Korkuyorum içeride nasıl bir ortam var, benim ne yapmam gerekiyor” diye sorduğu iddia edildi.

Her iki kadın polis ise Polat'a "Merak etme devlet seni güvence altına aldı, artık güvendesin" dedi.

ÇİFTE PARA KAÇIRMAYA ÇALIŞAN KİŞİ HAKKINDA YENİ GELİŞME

Öte yandan Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 5'i bu sabah adliyeye sevk edildi. DHA'nın aktardığına göre; sevk edilen şüpheliler arasında Ankara'da Polat çiftine ait 1 milyon 800 bin lirayı kaçırmaya çalışan M. Ö. ile kız arkadaşı K. D.'nin de olduğu öğrenildi. Operasyonun ilk günü gözaltına alınan ve Dilan Polat'ın asistanı olarak bilinen D. Ü. ise ifadesinin ardından savcılık kararıyla serbest kaldı. M. Ö. ve K. D. ile birlikte U. A., G. B. ve İ .B. de adliyeye sevk edildi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİ

Savcılık ifadelerinin ardından M. Ö. ve U. A. tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer şüpheliler G. B., İ. B. ve K. D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

ARAÇLARI YEDİEMİN OTOPARKINDA GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında Polat çiftinin ev ve işyerlerinde bulunan 14 araca el koymuştu. El konulan araçlar çekicilerle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine getirilerek burada sergilenmişti. Emniyette sergilenen araçlar daha sonra otoparka çekildi. Polat ailesine ait 9 araç yediemin otoparkında görüntülendi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz