Dijital Konserler Yaygınlaşacak mı?

Müzik sektörü sanal ortamda konser konusunda bir çok deneme gerçekleştirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Müzik sektörü sanal ortamda konser konusunda bir çok deneme gerçekleştirdi. Bunların önde gelenlerinden birisi de ABBA grubunun tümüyle sanal olarak gerçekleştirilen doksan dakikalık konseriydi.

Müzikanaliz olarak Abba’nın Londra’da gerçekleştireceği sanal konseri duyurmuştuk. 2022 yılı mayıs ayı sonunda yapılan konser talep yüksekliği nedeniyle defalarca tekrarlandı.

Dinleyiciler için canlı performansın hep ayrı bir yeri olmuştur. Bir yanıyla sevdiği bir sanatçı veya topluluğu yakından görmek diğer yanıyla aynı müzikten hoşlanan insanlarla bir araya gelerek sosyalleşmek canlı performansı çekici kılmaya devam edecek. Ne var ki sanatçıların hep sahnede olması yaş, ölüm, sağlık gibi nedenlerle mümkün değil. Avatarlar ve hologramlar tam da bu noktada devreye giriyor.

ABBA grubu üyeleri “hareket yakalama” kıyafetleriyle 22 şarkılık bir set icra ederken filme alındılar. 160 kamera kullanılan çekimler sonrasında, Industrial Light & Magic tarafından grafik tasarımlar eklendi.  Koreografi, grup üyelerinin gerçek hareketlerine dayanarak dublörleri tarafından gerçekleştirildi. Şarkıların orijinal vokallerini kullanan dijital gruba, sahnede canlı bir orkestra eşlik ediyor.

Sanal konserlerin tek avantajı artık sahnede göremeyeceğimiz isimleri seyretme fırsatı sunması değil. Zaman ve mekandan bağımsız olmaları, yani aynı anda bir çok yerde gerçekleştirilebilmeleri çok büyük bir olanak. Sektörün bu olanağı nasıl kullanacağını zaman içinde daha fazla örnekle daha iyi göreceğiz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz