Dervişoğlu'ndan 'Güneş Motel' Benzetmesiyle Tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partilerinden istifa eden vekillerle CHP'yi suçlayıp ilgili Güneş Motel benzetmesinde bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partilerinden istifa eden vekillerle CHP'yi suçlayıp ilgili Güneş Motel benzetmesinde bulundu. Dervişoğlu’nun gündeminde siyasetteki normalleşme de vardı. İYİ Parti lideri, “Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri tarikatları söküp atın normalleşelim” dedi. Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. "Dava sonuçlanmadıysa neden kayyım atayıp da memleketi karıştırıyorsunuz?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde İYİ Parti'den istifa edip CHP'ye geçen vekiller vardı. “Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz.” dedi.

Vekil transferleri konusunda CHP'yi de suçlayan Dervişoğlu, “Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun gündeminde siyasetteki normalleşme de vardı. İYİ Parti lideri, “Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri tarikatları söküp atın normalleşelim.” dedi.

Dervişoğlu, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına da tepki gösterdi. "Dava sonuçlanmadıysa neden kayyım atayıp da memleketi karıştırıyorsunuz?" diye sordu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısından satırbaşları şöyle: 

"Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri tarikatları söküp atın normalleşelim. Türk vatandaşlığını tasfiye halindeki butik vitrini misal, yerli ve milli pazar malı olmaktan çıkartın, normalleşelim. 

İYİ Partimiz 7 yaşındadır… Onu oluşturan bizler de yarım asra yakın deneyimlerimiz ile buradayız. Partimizin yüksek siyasi ahlakının kaynağı da bu tecrübelerimizdir. 

Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız. 

Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz. Onları Allah’a ve kendilerini bir makama getirmek için emek sarf edip, ter akıtan dava arkadaşlarımızın tertemiz vicdanlarına havale ediyorum. 

"GÜNEŞ MOTEL" TEPKİSİ 
Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır. 

Suçlulukları psikolojilerine yansımış olacak ki bir de utanmadan mazeretlerini sıralıyorlar. Yok, yerel seçimlerde şu oldu, yok Bilecik’te şöyle böyle oldu türünden gerekçeler yaratarak güya bir haklılık oluşturmaya çaba sarf ediyorlar. 

Utanın beyler utanın! Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. 

Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine tekrar edenlerin, iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp, iktidar ile oturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışıkları görüyoruz. 

Hadiseden hemen sonra binanın 1,5 katının sonradan eklendiğini ve inşaatta da deniz kumu kullanıldığını öğrendik. Cinayet silahları hemen ortaya çıktı aslında. Affedilen cinayet silahları.  

VİZE SORUNU TEPKİSİ 
Bir zamanlar küreselleşme rüzgarı ile milli devletler zamanı bitti deniliyordu. O rüzgar bir işe yaramayınca frtına aşamasına geçtiler. Komplo teorilerinden, dünyayı yöneten gizli yapılardan, acı gerçeklerden bahsediyorum. Bugün yaşanan vize problemi bile bununla ilişkilidir. Ve altında hiç de gizli olmayan gayet açık mesajlar vardır. Bugün Türkiye’nin üniversite hocası, milli sporcusu, iş insanları, Avrupa ülkelerinin konsolosluk binaları önünde günlerce sıra bekliyor. Arabulucu şirketlere binlerce lira para veriyor yine de reddediliyorsa, adeta baldırı çıplak, bir kabile kaçkını muamelesi görüyorsa sebep Türk vatandaşlığını bu hale getirenlerdir. 

MEB'E MÜFREDAT TEPKİSİ 
Bakanlık yayınladığı genelge ile okullarından mezun olan gençlerimizin mezuniyet törenlerine düzenleme getirdi. Mezuniyet töreni söz konusu olunca gençlerimizin gelişim seviyeleri ve pedagojik kriterleri aklına gelen bakanlık, müfredat hazırlarken niçin bu kriterler aklına gelmemektedir?"

GÜNEŞ MOTEL OLAYI NEDİR?

Güneş Motelleri (Halk arasındaki adıyla Güneş Motel)  İstanbul Florya'da bir zamanların en turistik tesisleri arasında yer alıyordu. Hatta Güneş Motel, 1970'lerin ikinci yarısında birçok Türk filmine de ev sahipliği yapmış ünlü bir oteldi.

Güneş Motel'in Türk siyaseti açından önemi ise dönemin CHP Lideri Bülent Ecevit'in hükümet kurabilmek için Adalet Partisi'nin (AP) milletvekilleri ile transfer görüşmesini Güneş Motel'de yapmasından kaynaklanıyor
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz