Deprem Uzmanından Dikkat Çeken Açıklama!

Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ersoy, "Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler. Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısıyla zemine biraz yakınsa, yapı stoğuda uygunsa biraz hissedebilirler. Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. " diye konuştu.

Marmara Denizi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen deprem İstanbulluları korkuttu. AFAD, Marmara Denizi Balıkesir açıklarında saat 22.26'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Güney Marmara'yla burası arasında bazı depremler olabiliyor. Hemen kuzeyinde Gaziköy var. Asıl Kuzey Anadolu fayı oradan geçiyor. Tabii deprem dairesel yayıldığı için o bölgelerde Balıkesir'de hissedilmiş. Sanıyorum Tekirdağ ve Çanakkale'de de hissedilmiş. Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler. Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısıyla zemine biraz yakınsa, yapı stoğuda uygunsa biraz hissedebilirler. Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz