Deprem Bölgesinde Öğretmene Zulüm!

Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere 27 Martta görev başı çağrısı yapıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Deprem bölgesinde görev yapan ve bugüne kadar deprem nedeniyle kalacak yer ve eğitim verecek okul kalmadığı için memleketlerine gönderilen öğretmenlere, 27 Mart'ta görev yerlerine dönmeleri çağrısı yapıldı.

Başta Adıyaman olmak üzere, depremin yaşandığı 9 ilde zarar görmemiş okul ve öğretmen evi kalmadığı halde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu çağrı karşısında görev yapacakları ile dönmeye hazırlanan öğretmenler, Öğretmen Evlerinin çoğunun ve kaldıukları evlerin neredeyse tamamının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle döndükleri takdirde nerede barınacaklarını bilemiyorlar.

Bölgede depremden zarar görmeyen az sayıda otel de, öğretmenlerden aylık 15 Bin Liradan başlayan rakamlar istiyorlar.

Öyle ki çoğu otel, aylık değil günlük kira işletiyor ve bu kiralar da günlük 500 ila 950 TL arasında değişiyor.

Bölgede barınacak konteyner araştırmasına giren öğretmenlerin çoğu da bu araştırmalarından bir sonuç elde edemiyorlar.

Bu durumu ve sorunları Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ileten öğretmenlerin aldığı cevap ise herşeyi ortaya koyuyor:'Başınızın çaresine bakın.'

 

YORUMLAR

Kahta Depremzede Öğretmenlerden Sadece Biri

Sayın Yetkililer Kahta''da görev yapan ve deprem sonrası ilçeyi mecburen terk etmek zorunda kalan 1180 öğretmenin ortak sorunlarını size bildirmek istedik. Lütfen bizlerin de mağduriyetlerinin olduğu ve çözümün sizlerin elinde olduğunu unutmayın. Biz depremzede öğretmenler ve ailelerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarınıza ihtiyacımız var. Ortak hazırladığımız bu maddeleri ve çözümleri sizlere iletmek istedik. Şimdiden anlayışınız ve çözümünüz için teşekkür ederiz. 1. Barınma problemi tam anlamıyla çözülene kadar evlerin hasar durumuna bakılmaksızın okulların açılmaması, 2. Özellikle hamile ve 6 yaştan küçük çocuğu olan ebeveynlerin idari izinli sayılması (sadece anne değil, babanın da) 3. Okulların açılması durumunda esnek çalışma yapılacak şekilde sürecin ilerlemesi. (Her öğretmene eşit bir gün sayısı verilerek o kadarlık süreç için okullara çağırılması) 4. Okullarda çalışan öğretmen ve personellerin gün sayısının en fazla 3 gün olacak şekilde düşürülmesi 5. Öğretmenlere barınma ihtiyacı makul ve mantıklı bir şekilde (güvenilir pansiyonlar veya konteynerlerde yaşayacak şekilde) karşılanana kadar okulların açılmaması. 6. İl dışlarına yerleşen öğrencilerin ve vefatların da göz önüne alınması halinde birleştirilmiş sınıf, dönüşümlü çalışma ve esnek çalışma gibi şartlar kolaylıkla ayarlanabilecektir. 7.Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünün bu süreçle ilgili kararının emsal alınmasını istiyoruz. Bu yazılanlar bütün depremzede öğretmenler için elzemdir ve ivedilikle çözüme ulaştırılmasını yetkili makamlardan bekliyoruz. En azından barınma problemine yönelik çalışmalar devam ederken, biz öğretmenlerin Ramazan Ayı''nı barınabildikleri illerde Bayrama kadar geçirebilmelerini sağlamanızı arz ederiz. Barınma ve diğer isteklerimizin çözüme ulaştırılamaması durumunda uzaktan eğitim faaliyetine geçilmesi, bu senenin bu şekilde kapatılması en etkili çözüm olacaktır.

Hakan

Depremin başından beri bölgede görev yapan başta saglik calisanlari emniyet ve diğer kurumlar ne yapsın.Ögretmenler her daim tatilde.onlar depremde hiç çalışmadı. TARAFSIZ gazetecilik yapın.

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz