Denizli'den Acı Haber!

Yangın söndürme helikopteri düştü: '''2 ölü, 5 yaralı.''

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kastamonu'dan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangın bölgesine gitmekte olan yangın söndürme helikopteri yakıt ikmali için indiği Çardak Havaalanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra düştü. Helikopterde bulunan Türk ve Rus 7 mürettebattan 2'si hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren kişilerin Aleksandr Iakovlev ve Alexey Volkov olduğu öğrenildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına müdahale için Denizli Çardak Havaalanı'ndan kalkan helikopter kalkışından kısa süre sonra ilçenin Gemiş Köyü kırsalına düştü.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALI

İçişleri Bakanlığı, kazayla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında “Denizli Çardak’ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Türk, 5 Rus, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun” denildi.

Helikopterde Türk pilot Ömer Kaan Çakır, Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kenan Erdem, kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2’nci pilot Egor Turkov, mühendis Aleksandr Iakovlev, teknisyenler Alexey Volkov ve Georgıı Onuchin’in mürettebat olarak bulunduğu bildirildi. Ölenlerin isimlerinin Aleksandr Iakovlev ve Alexey Volkov olduğu öğrenildi.

BAKAN KİRİŞCİ’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından paylaştığı başsağlığı mesajında “Orman yangınlarıyla mücadelede büyük bir özveriyle çalışan 2 kahramanı Denizli'de düşen helikopterde kaybettik. Hayatını kaybeden Rus mürettabatın ailelerine ve Rus halkına sabır diliyorum. Tedavileri devam eden 5 kardeşimize Rabb'imden acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Muğla İli Marmaris İlçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen yangın söndürme helikopteri ilimiz Çardak İlçesi sınırlarında bugün saat 16.10 sıralarında düştüğü bilgisi alınmıştır. Arama kurtarma ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. İlk tespitlere göre 1 kişinin ağır yaralı olduğu anlaşılmıştır. Diğer yaralılara sağlık ekiplerimiz müdahale etmektedir. Konu ile ilgili araştırma başlatılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz