DAEŞ, Moskova'daki Terör Saldırısını Üstlendi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen terör saldırısını DAEŞ üstlendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu binada patlama yaşandığı ve patlamanın yangına neden olduğu bildirildi.

Binada çıkan yangın helikopterle söndürülmeye çalışılırken, binanın çatısının çöktüğü bilgisi verildi.

Rus Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada ilk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

DAEŞ, SALDIRIYI ÜSTLENDİ

AFP, saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiğini duyurdu.

RUSYA, BMGK'DAN TOPLANTI TALEP EDECEK

Saldırıya ilişkin girişimlerde bulunacaklarını anlatan Rusya Dışişleri Bakanlığı Özel Yetkili Büyükelçisi Rodion Miroşnik, "Diplomatlarımız bu konuyu BMGK toplantısında gündeme getirecek. BMGK’den yakın zamanda bu konuda toplantı talep edecekler ve böylelikle en büyük uluslararası kuruluştaki küresel çoğunluk bu eylemleri kınayabilecek." dedi.

UKRAYNA VE ABD'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yönelik terör saldırısıyla Ukrayna'nın ilgisinin olmadığını belirtti. Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." ifadesini kullanmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söylemişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz