Çocukları Okula Hazırlamak İçin 6 Öneri!

Peki okulun ilk günlerini nasıl daha rahat geçirebilirsiniz? İşte ipuçları...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Uzun bir yaz tatili sonrası çocuğunuz okula başlamaya hazır olmayabilir. Bu durum sizi telaşlandırıyor hatta endişe duyuyor olabilirsiniz. Peki okulun ilk günlerini nasıl daha rahat geçirebilirsiniz? İşte ipuçları...

1- OKUL ÖNCESİ AYRI GEÇİRDİĞİNİZ SAATLERİ ARTTIRIN

Birkaç aydır sizle daha uzun vakit geçiren ve tatile adapte olan çocuğunuzu sizden ayrı kalmaya alıştırın. Bu sebeple ayrı geçirdiğiniz süreleri giderek arttırın. Örneğin çocuğunuzun arkadaşlarıyla bir araya getirip vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

2- OKUL ALIŞVERİŞİNDE ONUN TERCİHLERİNE ÖNEM VERİN

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala çocuğunuzun eksikleri ya da ihtiyaçları için birlikte alışverişe çıkın. Alışveriş sırasında onun seçtiği şeyleri almaya özen gösterin.

3- UYKU DÜZENİNİ YENİDEN SAĞLAYIN

Çocukların birçoğu tatil günlerinde uyku saati konusunda daha esnektir. Bu sebeple çocuğunuzu sabah erken kalkıp erken yatmaya alıştırmak için birkaç gün öncesinden rutin oluşturun.

4- TEŞVİK EDİCİ SORULAR SORUN

Çocukların ve gençlerin bir sonraki okul dönemi hakkında akıllarında yer alabilecek soruları düşünün. Bunlar hakkında onlarla iletişim kurmanız yaşadıkları stresi ciddi ölçüde azaltabilir.

5- STRES BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİN

Eğer çocuğunuz okula başlayacağı gün yaklaştıkça huysuzlaşıyorsa ya da size normalden daha bağlı hissediyorsa, okula gitmekten kurtulmaya çalışıyorsa stres yaşıyor olabilir. Bu nedenle çocuğunuzun stres ya da kaygı durumunu gözlemleyin. Eğer bunlar gibi davranışlar uzun süre devam ederse sınıf öğretmeni ya da rehberlik uzmanıyla iletişim kurun.

6- HER ÇOCUĞUN FARKLI OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Çocuğunuzun okula uyum sürecinin ilerleyişi, çocuğun mizacından yeni durumlarla başa çıkma biçimine; aile ortamından bağlanma biçimlerine ve okul ortamına kadar birçok faktöre bağlıdır. Tüm bunlar uyum sürecini etkiler. Bu sebeple her çocuğun farklı olduğunu ve çocuğunuzun ihtiyaçlarına ve davranışlarına duyarlı olmaya özen gösterin.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz