Çip Taktırmayanlar Ceza Ödeyecek!

Evcil hayvanları olan kişileri yakından ilgilendiren çip taktırma işleminde kısa bir süre kaldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

1 Ocak’tan itibaren evcil hayvanlara çip taktırma uygulaması zorunlu olacak. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayanlar ceza ödeyecek. Peki, evcil hayvanlara çip taktırmak için son tarih ne zaman? İşte 2022 evcil hayvan çip taktırma uygulaması… İşte detaylar

Evcil hayvanları olan kişileri yakından ilgilendiren çip taktırma işleminde kısa bir süre kaldı. 1 Ocak 2021'de başlayan uygulama kapsamında şimdiye kadar ülke genelinde 162 bin 75 kedi, 231 bin 685 köpek, 11 gelincik olmak üzere toplam 393 bin 771 hayvana mikroçip takıldı.

26 Şubat 2018 tarihinde 'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre, evde yaşayan kedi, köpek ve gelincikler için çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022’de sona erecek.

Mikroçip uygulaması ile kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, sokağa bırakılma, kaybolma veya kaçırılma durumlarında hayvanların hem bulunabilmesi hem de sokağa bırakan veya kaçıranların tespit edilip, ceza uygulanabilmesi amaçlanıyor.

Mikroçipler nerelerde takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırmak için son tarih ne zaman? 

Tüm kedi, köpek ve gelincik sahipleri; il, ilçe müdürlüklerine ya da bakanlıkça yetki verilen kurum, kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere ilgili beyannameyle başvuru yaparak, hayvanlarını kayıt altına aldırabilecek.

Söz konusu uygulama ise 1 Ocak 2023 tarihinde başlayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz