Çin Yapımı Oyun, Zelda'ya Meydan Okuyor!

16. yüzyıl Çin edebiyatına yolculuk…

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çinli oyun firması Game Science'ın yaptığı Black Myth: Wukong, üç günde 10 milyon kopya satarak piyasayı altüst etti.

Game Science'ın cuma günü Twitter'dan yaptığı paylaşımda, oyunun farklı platformlarda 10 milyon kopya sattığı bilgisi paylaşıldı. 

Salı günü dünya çapında piyasaya sürülen aksiyon-rol yapma oyunu, Steam'de ön sipariş döneminde 1,2 kopya sattı. 

Black Myth: Wukong, bu satışlarla efsanevi oyun serisi Zelda'ya rakip oldu. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, geçen yıl mayısta piyasaya sürüldüğünde üç günde 10 milyondan fazla satmıştı.

Pekin yönetimine ait haber ajansı Xinhua'nın aktardığına göre ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, oyunun Steam'de 12 milyon kopyaya yakın satış yaparak 3 milyar Çin Yuanı (yaklaşık 12,2 milyar TL) kazanç getirebileceğini öngörüyor. 

En başarılı senaryodaysa oyun 20 milyon kopyalık satış yakalayarak geliri 5 milyar Çin Yuanı'na (yaklaşık 23,7 milyar TL) yükseltebilir. 

Black Myth: Wukong, Çinli bir firmanın geliştirdiği ilk AAA oyun. Bu terim, yüksek geliştirme ve pazarlama bütçelerine sahip video oyunları için kullanılan bir sınıflandırma. 

Oyun, Çin edebiyatının 4 büyük klasik romanından biri olan Batı'ya Yolculuk'u temel alıyor. 

1590'larda Ming Hanedanlığı döneminde anonim yayımlanan roman, Tang Hanedanlığı zamanında yaşayan Budist rahip Xuan Zang'ın Hindistan'a doğru çıktığı hac yolculuğundaki maceraları anlatıyor.

Oyuncular, "Maymun Kral" olarak da bilinen ve Xuan Zang'ı tehlikelere karşı koruyan üstün dövüş yeteneklerine sahip Sun Wukong'u kontrol ediyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz