Çavuşoğlu'ndan 'F-16' Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'nin F-16 alımını şarta bağlayan maddelerin çıkarılmasını değerlendirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de Türkiye'nin F-16 alımını şarta bağlayan maddelerin savunma bütçesi yasa tasarısından çıkarılmasını yorumladı. Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın Biden ile görüşmesinde F-16 konusunda olumlu adımlar olduğunu söylemişti. Nihai metinde olumsuz bir ifadenin olmaması olumlu bir gelişme. Bir an önce nihayete ulaşması gerekiyor" dedi. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Nicu Popescu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

İkili ilişkilere dair yapılan açıklamaların ardından basının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'nin F-16 alımını şarta bağlayan maddelerin savunma bütçesi yasa tasarısından çıkarmasına ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

Quote Message: F-16 konusunda teknik görüşmelerin yapıcı bir ortamda devam ettiğini hem Milli Savunma Bakanımız, teknik arkadaşlarımız, bizler birkaç defa açıklamıştık.

F-16 konusunda teknik görüşmelerin yapıcı bir ortamda devam ettiğini hem Milli Savunma Bakanımız, teknik arkadaşlarımız, bizler birkaç defa açıklamıştık.

Quote Message: ABD yönetiminin F-16 konusunda desteğinin tam olduğunu açıklamalarında gördük. İkili görüşmelerde de bunu sürekli vurguladılar. Bunun NATO için de faydalı olduğunu vurguladılar.

ABD yönetiminin F-16 konusunda desteğinin tam olduğunu açıklamalarında gördük. İkili görüşmelerde de bunu sürekli vurguladılar. Bunun NATO için de faydalı olduğunu vurguladılar.

Quote Message: Cumhurbaşkanımızın Biden ile görüşmesinde, Biden F-16 konusunda yönetimin desteğinin tam olduğunu söylemişti. Burada Kongre'nin de rolü önemli, onun da olumlu olması grekiyor. Nihai metinde olumsuz bir ifadenin olmaması olumlu bir gelişme.

Cumhurbaşkanımızın Biden ile görüşmesinde, Biden F-16 konusunda yönetimin desteğinin tam olduğunu söylemişti. Burada Kongre'nin de rolü önemli, onun da olumlu olması grekiyor. Nihai metinde olumsuz bir ifadenin olmaması olumlu bir gelişme.

Quote Message: Bizim de basından önce bilgimiz olmuştu konuyla ilgili. Bu yasanın artık onaylanması, bir an önce nihayete ulaşması gerekiyor. F-16 alımımız ve mevcutların modernizasyonu da artık prosedür olarak tamamlanmalı. Bu herkesin yararınadır. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını da daha önce söylemiştik

Bizim de basından önce bilgimiz olmuştu konuyla ilgili. Bu yasanın artık onaylanması, bir an önce nihayete ulaşması gerekiyor. F-16 alımımız ve mevcutların modernizasyonu da artık prosedür olarak tamamlanmalı. Bu herkesin yararınadır. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını da daha önce söylemiştik

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz