Çavuşoğlu-Lavrov Buluşmasından İlk Açıklamalar...

Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada 'Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam edeceğiz' ifadesini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan bakanlar toplantıda öncelikli konunun Ukrayna krizi olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada "Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yapılması planlanan görüşme az önce başladı. İkili görüşmeden önce bir arada basın mensuplarına açıklama yaptı. Türkiye saati ile 14:00'da başlayacak görüşmede Ukrayna'daki gelişmeler masaya yatırılıyor.

LAVROV: TÜRKİYE'NİN DENGELİ TUTUMU ÇOK ÖNEMLİ

Bakanlar ikili görüşme öncesi yaptıkları kısa açıklamada dikkat çeken açıklamalarda bulundular. İlk sözü alan 
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin krizdeki pozisyonuna dikkat çekerek, "Ukrayna ile görüş ayrılıklarımız olduğu bir gerçek. Türkiye başından beri dengeli ve objektif bir tutum sergiledi. Bu dengeli tutum bizim açımızdan çok önemli. Ankara'nın Montrö sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini önemsiyoruz. Bugün Ukrayna dışında diğer konular hakkında da görüş alışverişimiz olacak. İkili gündemimiz çok yoğun. Türkiye'deki 9. İşbirliği Konseyi'nin gündemini ve tarihlerini görüşeceğiz." dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz