Çalışanlar Davacı Oldu!

'Kara Tahta' dizisindeki kriz mahkemeye taşınıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TRT'de yayınlanan "Kara Tahta" dizisinin yapımcı şirketi "Üs Yapım" ile set çalışanları arasındaki kriz mahkemeye taşındı. 6 çalışanın şikayet dilekçesi verdiği süreçte, 20 kadar set çalışanının da istifa ettiği iddia edildi.

Krizin, günlük çalışma saatlerinin 18 saat sürmesine rağmen fazla mesai ücreti ödenmemesi, dizi ekibinden ayrılan bazı çalışanların alacakları, ihbar tazminatı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle yaşandığı belirtildi. 

T24'ten Tunahan Serim'in haberine göre; Hem şikayette bulunan set çalışanlarının hem Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) avukatı Derya Yaman, yaptığı açıklamada "Çalışan emekçi arkadaşlarımız uzun çalışma sürelerini bulan ağır çalışma koşulları altında çalıştırıldıkları gibi fazla mesai ücret alacakları da ödenmemekte, halen ödenmeyen haftalık ücret alacakları ve ihbar tazminatı hakları da bulunmaktadır. Tüm yasal taleplerin karşılanması için arabuculuk süreçleri başlatılmıştır" dedi. 

Yaman sözlerine şöyle devam etti: "Bordroda fazla mesaiye ilişkin bir tahakkuk bulunmaması halinde işçi fazla mesai yaptığını tanık beyanı ya da yazılı belgeler üzerinden ispat ederek hak talebinde bulunabilir. Set çalışanlarının dahil olduğu ekip içi Whatsapp yazışmaları da delil olarak gösterilebilir. Ayrıca bordrolarda fazla mesai tahakkukuna yer verilmiş ve işçi itirazi kayıt koymaksızın imzalamış ise fazla mesai yaptığını, yazılı bir belge olan bordrolara karşı yine yazılı bir delil olan reji raporları ve WhatsApp yazışmaları ile ispat edebilir.''

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz