CHP'den İYİ Parti'ye Yerel Seçim Resti!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girme kararını değerlendirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada seçim yenilgisinin faturasını masanın ortaklarına kesmesi muhalefetin krizini daha da derinleştirdi. Akşener'in partisinin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracağını duyurmasından sonra muhalefet yeni arayışlara yöneldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti ile yaşanan 'ittifak' krizini değerlendirdi.

Öztrak'a gazeteciler tarafından İYİ Parti'nin seçime ayrı gireceğini bildirmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da "Kazanmak için ittifak şart" dediği sözleri hatırlatıldı.

'BELEDİYE SEÇİMLERİ YÜZDE 25 İLE ALINABİLİR'

"Yeni bir yol açılabilir mi? Yoksa tamamen ipler koptu mu?" şeklinde gelen soruya cevap veren Öztrak, "Belediye seçimlerinin bundan önce örneklerini gördüğünüz gibi yüzde 25'le alındığını da unutmamak gerekir" diye konuştu.

'BİZE YOLUNUZ AÇIK OLSUN DEMEK DÜŞER'

Şehirlerde yapılacak işbirliklerine kapalı olmadığıklarını ifade eden Öztrak, "Bizim dışımızdaki bir parti 'Ben kendi adaylarımı göstereceğim' diyorsa bize de ona 'yolunuz açık olsun' demek düşer. Bu arada şunu söyleyeyim. Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz