Bütün Ülke Nargilecileri Arıyor!

Bastei'de çıkan yangından saatler önce bölgede nargile içen bir grup için arama başlatıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Almanya'nın doğal güzelliğiyle turistleri hayran bırakan Bastei'de çıkan yangın ülkede endişe yaratırken, yangından saatler önce bölgede nargile içen bir grup için adeta av başlatıldı.

Avrupa kavurucu sıcaklarla boğuşurken birçok ülkeden ve bölgeden yangın haberleri gelmeye devam ediyor… Bunlardan biri de doğal güzelliğiyle turistleri hayran bırakan Bastei’de meydana geldi.

Doğası ve tarihi yapılarıyla ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bastei’de çıkan yangın ülkede üzüntü yaratırken, yangından sonra ortaya çıkan bir fotoğraf büyük tepki çekti. Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild’de çalışan bir gazetecinin tesadüfen çektiği bir fotoğraf ülkeyi ayağa kaldırdı.

Bild muhabiri Thomas Fischer gezerken yamaç manzaralı bir banka kurulan 4 erkeğin nargile içtiğini gördü ve bunun fotoğrafını çekti. Bu fotoğraf karesinden birkaç saat sonra bölgede yangın başlarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

“BÖYLESİNİ İLK DEFA GÖRDÜM”

Alman polisi bu dört kişiyi bulmak için çalışmalara başlarken bir ihbar hattı da kuruldu. 115 itfaiye erinin saatlerce söndürmeye çalıştığı yangından önce Neurathener Felsentor’da çekilen fotoğrafta iki nargile olduğunu söyleyen Fischer, “Böyle dağlık bir araziye nargile getirildiğini ilk defa görmüştüm, çok şaşırdım” derken gruptaki bazı kişilerin ise sigara içtiği belirtildi.

Ulusal park olduğu için mangal, ateş yakma ve sigara içme yasağının olduğu bölgede çıkan yangını bu grubun çıkarıp çıkarmadığı henüz bilinmezken bu kişilerin sorgulanacağı belirtildi. Polis sözcüsü Marko Laske, “Bu kişilerin kimliğini tespit edip, ne olduğunu soracağız onlara” dedi.

Polis ayrıca bu olay için ihbar hattı açıldığını da duyurdu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz