Bu Yıl Hedef 60 Milyon Turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakım ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ."Bu sene de turizmde çok iddialıyız. Türkiye'nin bu yıl 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar gelir hedefi var" dedi. 

Antalya Demre’de yer alan, dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi 18 aylık restorasyon çalışmalarının ardından tamamlandı. Bakan Ersoy ve beraberindekiler Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret ettiler.  

Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Kilisesi Anıt Müzesi'ni ziyaretinde konuşan Ersoy, Antalya ve Türkiye'nin turizmde en iyi dönemlerinden birini yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Geçen yıl Antalya'ya 13 milyondan fazla, Türkiye geneline ise 51,4 milyon turist geldi ve  46,3 milyar dolar gelir elde edildi. Bu sene de turizmde çok iddialıyız. Türkiye'nin bu yıl 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar gelir hedefi var. İlk çeyrek sonuçlarına göre tarihi bir rekor kıran Türkiye, 7,8 milyon ziyaretçi ağırlayıp 8,7 milyar dolar gelir elde etti. Türkiye olarak 2028'de 90 milyon ziyaretçi, 100 milyar dolar gelir hedefimiz var. Bu sadece klasik turizm hareketleriyle sağlanacak bir hedef değil. Bu bağlamda biz sezonu yaymak için birçok çalışma yapıyoruz. Sezonun 12 aya ve farklı destinasyonlara yayılmasıyla, sadece deniz, kum, güneş değil, farklı ürün çeşitleriyle ülkemize turistin gelmesini sağlamayı hedefliyoruz.” 

"Bu yıl 700 bin ziyaretçiyi bekliyoruz"

Aziz Nikolaos Kilisesi'nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren  Ersoy, bakım ve restorasyon çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını aktardı. Kilisenin şehrin 5 metre, deniz su seviyesinin de 1 metre aşağısında olduğunu ve sürekli su çıktığını anlatan Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“Suyun aktarılmasıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Üst kat ziyaretçiye kapalıydı, açıldı. Duvarlarda bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı, daha önce çıkmayan resimler ortaya çıkarıldı. Yürüyüş yolları, zeminler elden geçirildi. Buranın korunması için yapılmış çatısı vardı, çatı da yeni modern şekliyle tekrar yapıldı. Çok daha uygun, yapıyı ön plana çıkaran ama koruma alanını çok daha geniş tutan çok daha modern çatı sistemiyle yapı daha sağlam ve korunaklı şekle getirildi. İnşallah geçen sene 400 binden fazla ziyaretçi almıştık, bu sene çok daha fazla ziyaretçi alacağız. Hem Müze Müdürlüğümüz hem de restorasyondaki ekiplerimiz müzeyi kapatmadan bu çalışmaları yaptı. Bundan sonra da çok rahat gezilerek inşallah 600 bin, 700 bin rakamları kısa sürede erişeceğiz diye düşünüyorum.” 

"Son 5 yılda kazı çalışmalarını 12 aya çıkardık"

Demre'nin Antalya için, Antalya'nın da Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Ersoy, turizmin esnafa, çiftçiye de fayda sağlayan bir sektör olduğunu belirterek, "Son 20-25 yıllık dönemde ülkenin turizmden daha fazla pay alabilmesi için her yeri otoban ağlarıyla, demir yollarıyla boydan boya örmüştük. Şimdi inşallah insanların daha konforlu şekilde seyahat edecekleri, daha fazla ören yeri ve arkeolojik değerleri gezebilecekleri noktaları hayata geçiriyoruz. Son 5 yıllık dönemde kazı çalışmalarını 12 aya çıkardık” dedi.

"2028'de 90 milyon ziyaretçi 100 milyar dolar gelir hedefimiz var"

Arkeolojik alanlarda kazı çalışmalarının yıl boyunca yapılabildiğini ifade eden Ersoy; "Sadece geçen seneki sayıları söyleyecek olursak 700 noktada kurtarma ve araştırma kazıları yapıldı, bunların 157 tanesi 12 aylık uzun süreli kazı başkanlıklarının çalışmaları. 700 sayısı da dünyada rekordur. Türkiye bu açıdan da rekor kırdı, bu rekorları yenisini ekleyerek 2028'deki 90 milyon ziyaretçi 100 milyar dolar gelir hedefine Türkiye adım adım ilerliyor. Türkiye çok büyük bir potansiyele sahip, el birliğiyle koruyarak, geliştirerek hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz