Bu Kış Avrupa İçin Bir Sınav Olacak!

Avrupa Birliği 'nispeten yaşayabilir bir organizma', ancak önümüzdeki kış sakinleri için ciddi bir sınav olacak .

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Önde gelen bir Rus senatör Perşembe günü Rossiya-24 televizyonuna verdiği demeçte, Avrupa Birliği 'nispeten yaşayabilir bir organizma', ancak önümüzdeki kış sakinleri için ciddi bir sınav olacak .

Vladimir Chizhov, "AB'nin umutsuz olduğunu söylemek için erken olur. Bu nispeten yaşayabilir bir organizmadır ve AB'ye katılmak isteyen ülkelerin sayısının, ayrılmak isteyenlerden daha fazla olması gerçeği bunu doğrulamaktadır." dedi. Rusya'nın Avrupa Birliği'ndeki eski daimi temsilcisi ve Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin şu anki ilk başkan yardımcısı.

"Avrupa Birliği bununla başa çıkabilir. Mevcut krizin ne kadar daha devam edeceğini göreceğiz. Kış başlamak üzere ve bazı Avrupa bölgelerinde çoktan başladı ve AB vatandaşları için ciddi bir sınav olacak." katma.

Senatörün görüşüne göre, Avrupa Birliği'ndeki mevcut durum "ideal bir fırtına" olarak tanımlanabilir.

"Çoğunlukla AB liderliğinin yaptığı bir dizi sistemsel hata sonucu ortaya çıkan bir enerji krizi var. İkinci olarak, AB'nin ortak para birimi Euro'nun oynaklığından kaynaklanan bir mali kriz de var. Bir de gıda krizi var. Chizhov, Batı Avrupa ülkelerinin çoğunda inanılmaz derecede sıcak bir yaz ve kuraklık ile hava faktörü de dahil olmak üzere çok çeşitli faktörlerin tetiklediği kriz ve lojistik [tedarik] zincirlerinin bozulmasıyla daha da kötüleşiyor" dedi.

Rus senatöre göre, AB'nin birçok sorunu, bürokratik AB liderliği tarafından alınan kararların nüfusun gerçek çıkarlarından uzak ve bazı durumlarda bazı devletlerin ulusal çıkarlarına aykırı olmasından kaynaklanmaktadır.

Avrupa Birliği'nin Rus akaryakıt alımlarını kademeli olarak azaltma stratejisinin tamamen siyasi nedenlerle motive edildiğini söyledi. Kendi ifadesiyle AB, refahının ve ekonomik kalkınmasının ne kadar geçmişte Sovyetler Birliği ile ve şu anda Rusya ile başarılı işbirliğine bağlı olduğunu hiç düşünmedi.

"Yakıtımız, geleneksel olarak piyasa fiyatından daha düşük olan istikrarlı fiyatlarla [tedarik edildi]. Gaz, petrol, kömür ve hatta nükleer yakıttan bahsediyorum" dedi.

Chizhov, aynı zamanda, Avrupa Birliği'nin Rusya'nın ihracatının "hızla büyümesiyle" Rusya'nın en büyük ticaret ortağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Yaptırımlardan etkilenen ürünler hariç, ihracatımızın yapısı büyük ölçüde değişmedi. Şu ana kadar enerji kaynakları listenin başında yer alıyor" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz