Borsada Vergi Baskısı Sürüyor!

Borsa İstanbul'da kayıpların yaşanmasına neden olan vergi gündeminin Mehmet Şimşek'in açıklamasına rağmen etkisini sürdürmesi bekleniyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Borsa İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına rağmen oynaklığın ve karışık seyrin devam etmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,41 yükselişle 10.443,16 puandan başlamasının ardından vergi haberleriyle düşüşe geçti.

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sınırlı bir işlem vergisi öngördüklerine dair açıklaması sonrasında kapanışa doğru kayıpların bir kısmını telafi eden BIST 100 endeksi günü yüzde 0,13 oranında sınırlı bir düşüşle 10.350,96 puandan tamamladı.

Bugün güne yüzde 0,39 yükselişle 10.391,45 puandan başlayan endeks saat 11.20 itibarıyla endeks yüzde 0,67 primle 10.420,61 puandan hareket etti.

ŞİMŞEK'TEN VERGİ AÇIKAMASI GELDİ

Borsaya vergi geleceğine dair çıkan haberlerin ardından dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

Şimşek, "Kripto varlıklar ve borsa için kazanç üzerinden vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir" dedi.

Ancak endekste hisse senedi işlemlerine getirilmesi planlanan vergiye dair belirsizlik baskı yaratmayı sürdürüyor.

​​​​​​​Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ECB'nin faiz kararı ile Başkan Lagarde'ın sözle yönlendirmelerinin yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

'KISA VADELİ BASKI FAKTÖRLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK'

Garanti BBVA Yatırım tarafından yayımlanan günlük bültende "Yurt içinde hafta başından bu yana paylaştığımız kısa vadeli baskı faktörlerinde değişiklik bulunmuyor"  ifadelerine yer verildi.

Bültende BİST üzerinde kısa vadede baskıya neden olan başlıklar şöyle sıralandı:

* Bankacılık sektöründe birleşme ve satın alma süreçlerinin şimdilik sonuca varmaması,

* Vergi düzenlemelerine ilişkin belirsizlik

* Yaklaşan bayram tatili öncesinde pozisyon ayarlamaları 

"Günlük bazda takip edeceğimiz destekler 10,300-10,150, dirençler 10,450-10,550" ifadelerine yer verilen bültende  "Kısa vadeli destek seviyelere gelinse de, özellikle vergi konusunda netlik sağlanana kadar yön arayışı devam edebilir" dendi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz