Borsa İstanbul'dan Tarihi Rekor! 11 Bin Puanı Aştı!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. BIST 100 endeksi, 11.000 puanı aştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 11.000 puanı aştı

BIST 100'deki yükseliş bankalar öncülüğünde gerçekleşti. Yapı Kredi ile First Abu Dhabi Bank görüşmesi ile ilgili haberin ardından bankacılık endeksi yükselişini hızlandırdı. Banka hisselerindeki artış yüzde 5'i geçti.

Reuters'in haberine göre Yapı Kredi Bankası ile First Abu Dhabi Bank (DAB) görüşmelerde ileri aşamaya geçti.

Konuya yakın bir kaynak fiyat konusunda sıkı pazarlık yürütüldüğünü ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini belirtti.

Haberin ardından Yapı Kredi hisseleri yüzde 7'nin üzerinde yükselişle 37 liraya çıktı.

Koç Holding hisseleri de yüzde 7 primlendi ve 261 lirayı aştı.

Analistler, BIST 100 endeksinde 10.800 ve 11.000 seviyelerinin direnç, 10.500 ve 10.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

YAPI KREDİ-DAB GÖRÜŞMESİ İLERİ AŞAMADA

Habere göre Koç Grubu elindeki yüzde 61,2 Yapı Kredi hissesi için yaklaşık 8,5 milyar dolar istedi. Karşı tarafın ise bunun 1 milyar dolar altında teklif verdiğini, pazarlıkların buna odaklandığı kaydedildi.

İkinci kaynağın verdiği bilgiye göre Yapı Kredi hisselerinin yaklaşık 8 milyar dolara el değiştirmesi, bankanın tamamının 13-14 milyar dolar değerlemeye sahip olacağı anlamına geliyor.

Koç Holding'in Yapı Kredi'de yüzde 20,2 oranında doğrudan payı bulunurken, bankanın yüzde 61,2'si Koç Grubu olarak adlandırılan Koç ailesi ve şirketlerinin elinde bulunuyor.

Koç Grubu, İtalyan UniCredit'in bankadaki eşit ortaklık hisselerini satmasından bu yana tek büyük ortak konumunda bulunuyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz