Bombacı Mahkemeye Sevk Edildi!

Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 16.20 sıralarında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı. Olayı gerçekleştiren PKK/YPG'li kadın terörist Ahlam Albashır, saldırıdan 10 saat sonra Küçükçekmece'deki hücre evinde yakalandı.

GÖZALTI SAYISI 51'E ÇIKTI
Saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 49 kişi daha gözaltına alındı. Bugün ise 1 şüpheli daha yakalandı. Böylelikle gözaltı sayısı 51’e yükseldi. 2 kişi, olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

SORGULAMA İÇİN 29 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Bugün Albashir ile eylemin lojistik boyutunda kilit rol oynadığı iddia edilen Ammar ve Ahmed Jarkas kardeşlerinde aralarında bulunduğu 49 kişinin sorgusu tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyede bütün şüphelilerin sorgusu için 29 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Saat 11.30 itibariyle de savcılık Ahlam Albashir'in ifadesini almaya başladı. Sorgulamalar 16.00’da son buldu.

TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER
Yaklaşık 4 buçuk saat süren ifadenin ardından Albashir’in de aralarında olduğu 17 kişi nöbetçi sulh hakimliğine sevk edildi. Albashir’in 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından tutuklanması istendi. Diğer 16 zanlının da ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten yaralama’ suçlamalarıyla cezaevine gönderilmeleri talep edildi.

29 ŞÜPHELİ SINIR DIŞI EDİLECEK
Üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle hakimliğe gönderildi. Öte yandan savcılıktan serbest bırakılan 29 kişi ise sınır dışı edilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz