Bombacı Eylem Talimatını Anlattı!

"Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Pazar günü İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır polisin yaptığı ilk mülakatta, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dedi. Teröristin kaçarken elinde bulunan güllerin sırrı da çözüldü.

Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısından sonra, PKK/YPG talimatıyla bombayı bıraktığı tespit edilen Ahlam Albashır, eylemi nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.
Resmi ifadesine dün akşam saatlerinde başlanılan terörist “Bombalı eylem talimatını ‘Hacı’ kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım” dedi.

ÖNCE BİLAL HASSAN’I ARAMIŞ

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Ahlam Albashır, 4 ay önce Türkiye’ye birlikte giriş yaptığı ve karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ı aradı.

“BAŞININ ÇARESİNE BAK”

Ancak Bilal Hassan, Albashır’e kendisiyle ilgilenemeyeceğini, başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

KANARYA MAHALLESİ’NE GİTTİ

Kadın terörist taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti. Buradaki eşyasını alıp saldırıdan sonra kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas’la birlikte Küçükçekmece’deki Kanarya Mahallesi’ne gitti.

ANNESİNİN EVİNDE YAKALANDI

Jarkas, Albashır’ı burada annesinin kaldığı eve götürdü. Albashır, polisin yaptığı operasyonla Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashır’la birlikte Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz