Bin Ladin'in Oğlu Ressam Oldu!

Usame Bin Ladin'in varisiyken o ayrılmayı seçti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

O, Usame bin Ladin'in seçilmiş oğluydu. Engebeli Afgan zirveleri arasında El Kaide savaş ağasının meshedilmiş varisiydi.

Tora Bora'da parçalanmış bir çocukluk döneminde, Omar bin Ladin'in sevgili evcil hayvanları kimyasal silahları test etmek için kullanıldı ve terörist eğitim kamplarında ona AK-47 saldırı tüfeğini ateşlemesi öğretildi.

Omar artık, eserlerinin tanesi 8.500 sterline varan fiyatlarla satılan bir ressam.

“Köpeklerim üzerinde denediler ve ben mutlu olmadım.

“Sadece elimden geldiğince tüm kötü zamanları unutmaya çalışıyorum. Bu çok zor. Sürekli acı çekiyorsun.”

11 Eylül'den önce kana bulanmış cihatçı babasına sırtını dönen 41 yaşındaki Omar, kendisini "başka bir kurban" olarak görüyor.

Resim yaparken “Afganistan'da beş yıl yaşadıktan sonra en sevdiğim konu dağlar” diyor. Ve devam ediyor: "Dokunulmazmışım gibi bana güvenli bir his veriyorlar."

Omar'ın boyasını izleyen eşi, akıl hocası ve sırdaşı Zaina bin Ladin'dir - Jane Felix-Browne olarak bilindiğinde Cheshire , Moulton'da bir bölge meclis üyesi olan büyük bir büyükanne .

Omar'ı "ruh eşim" olarak tanımlayan ve daha önce 6 defa evlenen eşi 67 yaşındaki Zaina, 'Omar bana çok kötü travma, stres ve panik ataklar yaşadığını söylüyor.' diyor

Omar'ın babasına duyduğu tepki onu terapistlere danışmaya mecbur etmiş.

Eşi Zaina durumu: “Ömer, Usame'yi aynı anda seviyor ve ondan nefret ediyor. Onu babası olduğu için seviyor ama yaptığından nefret ediyor.” şeklinde özetliyor.

Omar, Nisan 2001'de, El Kaide'nin yolcu jetlerini New York'un İkiz Kuleleri'ne düşürerek yaklaşık 3.000 kişiyi öldürmesindenbeş ay önce Afganistan'dan ayrıldı .

Babasıyla son görüşmesini hatırlatarak şunları söyledi: “Ben vedalaştım, o da veda etti.''

"O dünyadan bıkmıştım. Gittiğim için mutlu değildi."

Bir daha asla konuşmayacaklardı. Omar, 2 Mayıs 2011'de ABD Donanması Mühürlerinin babasını Pakistan'daki bir güvenli evde öldürdüğü haberini aldığında Katar'daydı .

Ölen babası için gözyaşı dökmedi.

Abbottabad kentindeki baskın yerleşkesinin internetteki fotoğraflarından kardeşi Halid'in cansız bedenini tanıdı .

Omar, “Her şeyin bittiğini ve artık acı çekmeyeceğimi sanıyordum."Ve yanılmışım, çünkü insanlar bugün hala beni yargılıyor."  şeklinde duygularını dile getiriyor.

Bin Ladin'in dördüncü en büyük oğlu Omar, Mart 1981'de Suudi Arabistan'da Bin Ladin'in ilk eşi Najwa'nın çocuğu olarak dünyaya geldi.

1991'de Bin Ladin, 1988'de Afganistan'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak için El Kaide'yi kurduktan sonra ABD karşıtı eleştirileri nedeniyle Suudi Arabistan'dan sürüldü .

Aile , Bin Ladin'in birçok cihatçısının çiftçilik ve yol yapım işlerinde çalıştığı Kuzey Afrika'daki Sudan'a taşındı .

ABD, Bin Ladin'i, yetkililerin ayrılmasını istediği Sudan'da terörist eğitim kampları yönetmekle suçladı.

Mayıs 1996'da Afganistan'daki Tora Bora dağlarına geri döndü ve kendisine eşlik etmesi için 15 yaşındaki Omar'ı seçti.

Omar, dondurucu kulübelerde ve yetersiz tayınlarla yaşayan dağ çocuğu oldu. Ona daha sonra annesi ve kardeşleri katıldı.

Omar 'Afganistan'da 5 yıl kaldım" diyor. Orada  Kalaşnikof tüfeği ile ateş etmeyi ve bir Rus tankı kullanmayı öğrendi, ancak fanatikler kimyasal silahları denemek için evcil hayvanlarını öldürmeye başlayınca tiksinti duydu.

Bir keresinde şöyle hatırlıyordu: “Babam benden El Kaide'ye katılmamı asla istemedi, ama işini sürdürmek için seçilen oğlunun ben olduğumu söyledi.'

Uzun, geniş burnuyla kötü şöhretli babasına çarpıcı bir benzerlik taşıyor, ancak gözlerinde El Kaide diktatörünün uğursuz parıltısı yok.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz