Biden'dan Kiev'e Sürpriz Ziyaret!

Ukrayna basını, başkent Kiev’e gittiğini ve Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ukrayna basını, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkent Kiev’e gittiğini ve Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

Ukrainskaya Pravda gazetesi, ABD Başkanı Biden’ın Kiev’de bulunduğunu yazdı. Ukrayna gazetesinin haberinde Biden’ın Devlet Başkanı Zelenskiy ile Mihaylovskiy Katedrali’nde bir görüşme gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Rusya’nın Ukrayna’da neredeyse bir senedir sürdürdüğü özel askeri operasyonun başlamasından beri pek çok Batılı lider Ukrayna’ya gitti. Biden ise bu süreçte Ukrayna’ya ilk defa gidiyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Telegram hesabında Biden ile görüşmesinin fotoğrafını yayınladı ve “Ziyaretiniz Ukraynalıların tamamı için son derece önemli bir destek sembolü” notunu düştü.

Biden’ın Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdiğine ilişkin haberlerin basında yer almasından hemen önce, başkent Kiev dahil Ukrayna’nın tamamında hava saldırısı alarmı verilmiş, ülkenin hava savunma sistemleri devreye girmişti.

Beyaz Saray: Biden Rusya'ya yeni yaptırımlar açıklayacak

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden, bu hafta Rusya ile ilişkili kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımların açıklanacağını söyledi" denildi.

Açıklamada, "Biden, Kiev'e topçu mühimmatı, tanksavar sistemleri ve radarlar dahil kritik silahların teslimatını duyuracak" ifadelerine yer verildi.

Biden: Ukrayna ayakta, demokrasi ayakta

Mariyinskiy Sarayı'nda Zelensiy ile bir araya gelen Biden, ABD'nin yarım milyar dolarlık ek yardımını ve ABD ve müttefiklerinin desteğinin süreceği taahhüdünü verdi.

Biden, "Bir yıl sonra Kiev ayakta. Ve Ukrayna ayakta. Demokrasi ayakta" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz