Biden: 'Netanyahu Refah Konusunda Beni Dinledi'

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Biden, "Netanyahu Refah konusunda beni dinledi. Tüm Refah'ı işgal edecekler ve tam güçle hareket edeceklerdi. Bunu yapmadılar" dedi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürüyor.

İsrail'in refah saldırılarının ardından, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini Refah konusunda dinlediğini söyledi. 

İsrail, Refah'ta onlarca kişinin yanarak can vermesine yol açan bir hava saldırısı düzenlemişti. 

Saldırılarda, İsrail, Filistinlilerin çadırlarını bombalarken 45 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Hayatını kaybedenlerin 23'ünü kadın, çocuk ve yaşlılar oluşturduğu bildirildi.

"NETANYAHU, REFAH KONUSUNDA BENİ DİNLEDİ"

ABD Başkanı Joe Biden, Normandiya Çıkarması'nın 80. yıl dönümü törenleri için geldiği Fransa’da ADB basınına konuştu. 

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlenen operasyon konusunda dinlediğini belirtti. Kendisinin uyarılarından sonra İsrail Savunma Kuvvetlerinin daha hedefli bir operasyon planladığını belirten Biden, “Refah'a tam güçle gireceklerdi. Tüm Refah'ı işgal edecekler, şehri alacaklar ve tam güçle hareket edeceklerdi. Bunu yapmadılar” dedi.

"ATEŞKES SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ"

Netanyahu’nun geçtiğimiz hafta açıklanan ateşkes planına bağlı kalıp kalmayacağı sorusu üzerine Biden, “Açıkça öyle olduğunu söyledi. Avrupalı dostlarımız da bu işin içinde. Ateşkes sağlamak zorundayız” ifadelerini kullanarak, Arap dünyasının büyük bir kısmının da planı desteklediğini aktardı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz