Beyni Yok Ancak 720 Tane Cinsel Organı Var!

Bu fotoğrafta görmüş olduğunuz şeyin adı blob. Yani damla anlamına gelen sarı yosuna benzeyen bir organizma. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bu fotoğraflarda görmüş olduğunuz bir hayvan ya da bitki değil. Beyni yok ancak tam 720 tane cinsiyeti var. Bilim insanları bile tam olarak nitelendiremiyor. Görünce çok şaşıracaksınız.

Bu fotoğrafta görmüş olduğunuz şeyin adı blob. Yani damla anlamına gelen sarı yosuna benzeyen bir organizma. 

Blob'un bir beyni yok fakat problem çözme ve bilgi paylaşma yeteneğine sahip. Ağzı, midesi ve gözleri de yok. Fakat algılayabiliyor ve yemek yiyebiliyor.

Eğer yarıya bölünürse kendisini iki dakika içinde tamamlayabiliyor. Blob'un bacakları da yok fakat bu durum saatte 4 cm mesafe kat etmesine engel değil. Bu gizemli organizmanın ayrıca 720 cinsel organı var.

Myxomycetes familyasının bir üyesi olan Blob, cıvık mantarlar kategorisinde görülüyor. Ancak bu haliyle ne bir mantar ne de bir hayvan olarak sınıflandırılıyor. 

Paris Doğal Tarih Müzesi Müdürü Bruno David'e göre "doğanın gizemli canlılarından biri olan" Blob'un ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Uzmanlar, Blob'un rutubetli orman arazisi altında, ışıktan uzakta yaşadığına dikkat çekiyor.

Blom yani Türkçe ismi ile Damla'yı kestiğinizde 2 dakika içinde kendini iyileştiriyor. Beyni yok ama problem çözme yeteneğine sahip. Blob bir hayvan gibi davranışlara sahip. Öğrenme becerisi var.

Bir labirent koyduğunuzda öğreniyor ve yiyeceğe giden en iyi yolu buluyor. Önüne bir engel koyduğunuzda (Blob tuzdan nefret ediyor) mesela az miktarda tuzdan bir bariyer koyarsanız, arkasında yiyecek olmasına rağmen üstünden geçmiyor. Sonra bariyeri geçebileceği başka bir yol buluyor ve yiyeceğe çok hızlı bir şekilde ulaşıyor.

İki Blob'u birleştirildiğinde biri bilgisini hemen diğerine aktarıyor. Böylece diğeri anında 'tuz' bariyerini nasıl geçeceğini biliyor. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz