Balıkesir ve Eskişehir’de Orman Yangını!

Aynı gün aynı saatlerde iki farklı şehirde orman yangını başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Aynı gün aynı saatlerde iki farklı şehirde başlayan orman yangınlarından güzel haber geldi. Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken Eskişehir'in Han ilçesinde çıkan orman yangını da kısmen kontrol altına alındı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Mehmetler Mahallesi yakınındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında Yangın başladı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye sevk edilen 10 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 yer ekibi ile karadan, 13 helikopter ve 2 uçak ile yangına havadan müdahale edildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi sonucunda yangın, daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. 

Yangınla ilgili açıklamada bulunan Vali Hasan Şıldak, "Kepsut ilçemizdeki orman yangınına hızlı şekilde 300 personel, 19 arazöz, 13 helikopter ve 2 uçak ile ekiplerimiz tarafından yapılan etkili müdahale sonucunda yangın kontrol altına alınmıştır. Yangına müdahale hızı ve takviye unsurların intikal süresi çok iyi seviyede gerçekleşmiştir. Kepsut ilçemize geçmiş olsun diyor, güçlü bir koordinasyon içinde özveriyle çalışan bütün ekiplerimize, orman, itfaiye ve jandarma birimlerimize teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

ESKİŞEHİR'DE DE ORMAN YANGINI

Eskişehir’in Han ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi ile Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Kıyır köyü arasında kalan bölgede saat 13.00 sıralarında çıkan orman yangına müdahaleler devam ediyor.

Alevleri ve yoğun dumanları görenler Orman Bölge Müdürlüğü’ne bulunduğu ihbarla Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye çok sayıda ekip sevk etti. Yangına 2 helikopter ile havadan söndürme çalışmalarına başladı.

Günün son ışıklarına kadar hem karadan hem de havadan devam eden müdahaleler sonucunda yangın kısmen kontrol altına alındı.

Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopter ile müdahale sona erdi. Ormanlık alanın iç kısımlarında kalan küçük ateşli kısımların söndürülmesi için ise ekiplerin yerden müdahalesi devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğü de Han ilçesinde çıkan orman yangını için çevre illerde bulunan 15 helikopteri orman söndürme çalışmaları için görevlendirdi

Devam eden çalışmalar için Afyonkarahisar ve Kütahya’dan takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Öte yandan yangının çıkış sebebi araştırılırken ilk kıvılcımın Afyonkarahisar’ın Kıyır köyü tarafından çıktığı ve Eskişehir’in Han ilçesi Akhisar Mahallesi kısmına sıçradığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz