Bakan Şimşek'ten Büyüme Rakamlarına İlişkin Açıklama!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı birinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı birinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler, hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona katkı sağlayacak." dedi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı birinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını açıkladı.

GSYH 2024 yılı birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,7 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, sosyal medya hesabından 2024 yılı birinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Şimşek "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler, hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

Şimşek paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Hedeflerimize kararlı adımlarla ilerliyoruz. Rasyonel, öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımızla ekonomimiz daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye doğru yol alıyor. Net dış talebin büyümeye katkısı 5 çeyreğin ardından 1,6 puanla pozitif gerçekleşti. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı son 44 çeyreğin en düşük seviyesi olan yüzde 8,7’ye geriledi. İkinci yarıda daha destekleyici dış koşullar ve ılımlı yurt içi taleple birlikte bu yıl net dış talebin pozitif katkı verdiği bir büyüme öngörüyoruz. Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli ölçüde katkı sağlayacak."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz