Bakan Nebati'den Enflasyon Mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bakan Nebati "Enflasyonu yıl sonu itibarıyla belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımızla devam ediyoruz. Enflasyonda mutlaka suretle yaz aylarından itibaren özellikle yıl sonundan itibaren de düşüşü ve hızlı bir şekilde normalleşmeyi görmüş olacağız" dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyona ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Nebati, yaz aylarından itibaren özellikle yıl sonundan itibaren enflasyonda düşüş ve hızlı bir şekilde normalleşme görüleceğini belirtti. Nebati 2023 Haziran seçimlerine tek haneli enflasyonla girileceğini belirtti.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

Türkiye çok özel bir yere konumlanmış ülke, bunu en iyi şekilde kullanacak. Dünyanın farklı bölgelerinin taleplerini karşılayabilecek ender ülkelerden biri Türkiye'dir, herkesle iletişimi en iyi şekilde gerçekleştirebilecek ülkelerden biri. Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejimi garanti altında. Yurt dışındaki yatırımcılar "Türkiye var" demeye başladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz