Bakan Fidan'dan Dünyaya Net Mesaj!

“FETÖ, PKK gibi tüm terör örgütleriyle mücadele edeceğiz”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı’nda tüm dünyaya net mesajlar verdi. Terörle mücadele vurgusu yapan Fidan, “FETÖ, PKK gibi tüm terör örgütleriyle mücadele edeceğiz” dedi. Bakan Fidan ayrıca, “Şehitlerimizin aziz hatırlarına sahip çıkmak ve nesilden nesile aktarmak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 14. Büyükelçiler Konferansı'nın açılış töreninde konuştu.

"Dışişleri şehitlerinin huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum" diye konuşmaya başlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Dışişleri şehitlerinin huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum. Teröristler ve onları maşa olarak kullanan güçler diplomatlarımızı, devlet görevlilerimizi hatta aile fertlerimizi alçakça şehit etmişlerdir. Ama bu milletin teröre asla boyun eğmeyeceğini anlayamadılar.

"NESİLDEN NESİLE AKTARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Şehitlerimizin aziz hatırlarına sahip çıkmak ve nesilden nesile aktarmak boynumuzun borcudur

Vatan aşkıyla şehit olanların huzuruna çıkmaktan gurur duyuyorum. Bu milletin teröre asla boyun eğmeyeceğini anlayamadılar. Bu vatanın askerleri gözünü kırpmadan en büyük fedakarlığı yapmıştır ve yapacaktır.

Onların hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Faillerin yargılanmasını sağlamak da boynumuz borcudur.

'Gittikçe dengeden uzaklaşan uluslararası sistem öngörülemez sistemi içinde barındırıyor. Uluslararası sistem askeri, sosyal pek çok sınama ile karşı karşıyayız. Silahlı çatışmalar, İslam karşıtlığı ile çeşitli sınamaların bir bir beslediğini görüyoruz. Bazı ülkeler tek başlarına yönlerini bulmaya çalışırken ekonomik ve sosyal anlamda korumacılığın arttığı müşade etmekteyiz.

Çığır açan teknolojiler ekonomi, güvenlik, ulaştırma ve sağlık gibi pek çok alanda fırsatlar sunmaktadır. Mevcut küresel sistem daha karmaşık ve çoklu bir kriz dönemi yaşamaktadır. Tarih bize söz konusu krizlerin böyle devam edemeyeceğini gösteriştir. Bir değişim ihtiyacı var. Peki nasıl olacak? Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderlerinde önde gelen devletlerden birisidir.

'Türkiye yüzyılına adım atıyoruz. Vizyonumuz Türkiye yüzyılında Türkiye’yi sistem kurucu aktörler halinde getirmektir. Değişimi öngörerek ulaşacağız. Biz küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, barış, güvenlik ve istikrar üreten, insanlığı kucaklayıcı bir sistemin kurulması için diğer ülkelerle birlikte çalışacağız'

TAHIL KORİDORU MESAJI

Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz. Dünya üzerinde her haneye etki eden tahıl krizinin çözülmesi için çabamızı sürdüreceğiz.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Yunanistan ile ihtilaflı meselelerde mevcut samimi atmosferi sürdüreceğimize inanıyoruz. Milli davamız Kıbrıs konusunda duruşumuz nettir. Eşitlik temel politikamız…

Ege ve Doğu Akdeniz'de hak ve çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz.

AB, Türkiye'siz küresel bir aktör olamaz

Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışmalar sürecek.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz