Bakan Ersoy: 'Turizm Geliri 22 Milyar Dolara Dayandı'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 yılı ilk 6 ay rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizm sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy'un paylaştığı verilere göre, yılın ilk altı ayında yabancı ziyaretçi sayısı 17,5 artışla 22 milyon 945 bin oldu. Turizm geliri ise rekor artışla 21,7 milyar dolara yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 yılı ilk 6 ay rakamlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"46.4 milyar dolarlık bir gelirle kapatmıştı Türkiye. Bu yıl 56 milyar dolarlık hedef koymuştu. İlk 6 aylık gerçekleşmelere baktığımızda gelir bu yıl 21.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Artış oranına baktığımızda yüzde 27’lik bir artış oldu. Beklentilerin de oldukça üzerinde oldu.

Bakan Ersoy, kişi başına gecelik gelirin ilk 6 ayda yüzde 11 artışla 100 dolara ulaştığını ifade etti.

Ersoy, özellikle Rus vatandaşlarının yoğun konut alımları ve zaman zaman bu konutları sezonluk kiralamaları nedeniyle ortalama kalış sürelerinin azaldığına işaret etti.

"TÜRKİYE, 200 ÜLKEDE TANITIM YAPIYOR"

Ortalama konaklama, doluluk oranlarında azalmaya sebebiyet verdi. En önemli şey pazar çeşitlemesi ciddi çalışmalar yapıyor Türkiye. Yeni kaynak destinasyonlarının geliştirilmesine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Son 5 yılda gastronomi, sağlık, bisiklet ve kültür ürünlerinin ortaya çıktığı bir tanıtım yapıyoruz.

ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 17,5 ARTTI

Tanıtımda özellik birkaç yıldır 200 ülkede tanıtım yapıyor Türkiye. Yeni destinasyonlar üzerinde çalışıyoruz kaynak pazarlara yoğunlaşıyoruz.  İlk 6 ayda ziyaretçi sayısı yüzde 17,5 artışla 22 milyon 945 bin kişi oldu.

Sürdürülebilirlik dünyada en büyük kriterlerden biri olacak. 2023 sonuna kadar 1. kriter yüzde 30'u gerçekleşmiş oluyor. 2030 sonuna kadar kriterlerin tamamının gerçekleşmiş oluyor. Şu an itibarıyla 4132 otel sürdürülebilir belgesi aldı. Yıl sonuna kadar Türkiye'deki otellerin sürdürebilirlik belgesi alması. Türkiye olarak sürdürebilirlik belgesi olarak birinci sıraya yükseldik.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz