Bahçeli'den Önemli Açıklamalar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Değerli milletvekili arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, basınımızın değerli temsilcileri grup toplantımıza başlarken hepinizi en iyi dileklerimle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Tarih geriye doğru akıp giden, geleceğin çerçevesi belirleyen bir zaman tanımlamasıdır. Geçmiş, insanın geleceğiyle birlikte yaşamaktadır. Tarih, insan ile geçmiş arasında inşa edilmiş bir köprü görevi görmektedir.

Esasen bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar ise bugünün sonucu olacaktır. Tarih, hayata tutunamamış, sayısız toplumlar için onları acımasızca öğüten bir değirmenin tarifidir. Var oluşa anlam kazandıran dün, bugün ve yarın arasındaki muazzam terkibin farkına vararak müşterek bir şuur geliştiren bir kültürü bayrak yapan toplumlar ya da milletler tarihe yön vermeyi başarmışlardır. Bu akışın içinde ceddini tanıyan, özünü bilen, öz değerlerinin aydınlığıyla uyanışa geçen, ne olup bittiğinin farkında olan toplumlar bilinç haline gelmişlerdir. Bize göre Türk milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır. Bu soylu milletin varlığına kast etmek hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir.

Hayat bizimle sınırlı değildir, istisnalar dışında 100 yıl evvelin insanı hayatta değilse 100 yıl sonra da bugünün insanı yeryüzünde olmayacaktır. Başkaları günübirlik siyaset yapabilir, sadece çıkarlarının peşinden koşabilir ancak biz öyle davranamayız. Bizim farkımız Türk milletine duyduğumuz aidiyet bilinciyle engin sevgide saklıdır. Çalışıyoruz, çabalıyoruz, milletimizin her güzel insanıyla kucaklaşıyoruz. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. İyi komşu demek aile demektir. Aile demek tek yürek olmuş insanlar demektir. Bizim inancımıza göre evden önce komşu, yoldan önce yol arkadaşlığı lazımdır.

Biz komşularımıza elimizi uzatıyor, samimiyetle sorumluluk üstleniyoruz. 2023'e doğru aday belli karar net temalı toplantılarımızın yenisini Mersin ilimizde yapacağız. Hanelere sığmayıp taşacağız. Elbette yapacağız, hep birlikte başaracağız. Nerede bir insanımızın varsa iradesine talibiz. Herkesi kardeş bilerek, Cumhur İttifakı'nın muhteşem zaferine birlikte imza atacağız. Birleşmenin yeri al bayrağımızın altıdır. Bölünmeye, ayrışmaya hayır diyenlerle aynı yolun yolcusuyuz. Biz lafla peynir gemisi yürütenlerle oturduğu yerden ahkam kesenlerden olamayız.

Hamd olsun sözümüz sağlamdır, özümüz sağlamdır, gövdemiz sağlamdır. 53 yıldır siyasi mazimiz şahittir ki milliyetçi hareketin her mensubu da adam gibi adamdır. Allah'tan niyazım emeklerimizi, niyetlerimizi karşılıksız bırakmaması, bizleri mahcup etmemesidir. Değerli milletvekilleri İstiklal Caddesi saldırısından hemen sonra bölücü terör örgütüne çok daha şiddetli darbeler vurulmuştur. Temizlik harekatı kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye 2023 yılında terör belasından kurtulacak, tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacaktır. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Terörle mücadelemiz hakkın, hukukun ve helalin müdafaasıdır. Son günlerde maalesef bölücü terör örgütünün saldırılarında şehit olan kahramanlarımız yüreklerimize ateş düşürmüştür.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz