Babalara Müjde!

"Babaların da emzirme izninden günde en az 1 saat olarak yararlanmalarını istiyoruz"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

SGK sosyal güvenlik uzmanı Nilüfer Atagün, Meclis’te yaptığı sunumda “Bizde mevcut olmayan, ödenekli ebeveyn izni öneriyoruz. Babaların da emzirme izninden günde en az 1 saat olarak yararlanmaları ve bunun da bakım izni olarak geçmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Strateji Başkanlığı sosyal güvenlik uzmanı Nilüfer Atagün, TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği bünyesinde, kadınların iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılmasına yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan alt komisyonda çarpıcı önerilerde bulundu.

AKP Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur başkanlığında toplanan komisyonda SGK Strateji Başkanlığı Genel Müdür Vekili Ebru Fisun Aydın ve Nilüfer Atagün sunum yaptı. Aydın, yapılan reformlarla cezanın yerini teşvikin almasıyla kayıt dışı istihdamın önüne geçildiğini söylerken, Atagün de kurum olarak Türkiye gerçeklerine uygun iş ve yaşam modelini hayata geçirdiklerini anlattı. Bu çerçevede uyguladıkları AB Evde Çocuk Bakım Projesi’ne ilişkin bilgi veren Atagün, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de 11 bin 359 çocuk ve anne ile 15 bin 232 çocuk bakıcısının projeden yararlandığını, bakıcıların yüzde 97’sinin sigortalı olduğunu söyledi. Atagün, proje çerçevesinde 0-24 ay arası çocuğu olan ve 4-A hizmet akdine tabi olarak çalışan kadınlara evde bakıcı istihdam ettiklerinde, aylık 320 euro ödeme yaptıklarını söyledi.

AİLELERE DESTEK

İkinci projelerinin Kurumsal Çocuk Bakım Projesi olduğunu ifade eden Atagün, çocuğunu kreşe gönderen ailelere 100 euro verildiğini aktarırken, “29 ay boyunca bu desteği ödedik. 29 milyon euroluk bir projeydi ve yüzde 98’ini harcadık. Yüzde 85’i AB, yüzde 15’i ulusal bütçemizden karşılandı” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz