BOFA'dan Kritik Uyarı!

Altında yeniden yükseliş öncesi uyarı geldi..

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ons altın yeniden 2.000 dolara yükseldi. Fiyatlar ABD'deki durgunluk korkuları ve bankacılık sektörüyle ilgili yeniden gelişen endişelerin yatırımcıları güvenli liman varlığına yönlendirmesiyle bir önceki seanstaki kayıplarını sildi. BofA yükselişe geçen piyasalar için uyarıda bulundu.

Altın fiyatları, ABD bankalarından gelen ilk çeyrek sonuçlarının ardından sağlam toparlanmasını 2.000,00 doların üzerine çıkardı. Öte yandan ABD’de borç tavanı görüşmeleri de devam ediyor. Daha yüksek bir borç tavanı önerisi, kredi derecelendirme kuruluşlarını ABD'nin uzun vadeli kredi notunu düşürmeye zorlayacak.

ENDİŞELER ARTIYOR

Son veriler, ABD'de üretilen önemli sermaye malları için yeni siparişlerin Mart ayında beklenenden fazla düştüğünü gösterdi ve bu, dünyanın en büyük ekonomisinin bu yıl içinde resesyona girebileceğine dair işaretleri artırdı. Bloomberg ayrıca, First Republic Bank'ın bir kurtarma planının parçası olarak 100 milyar dolarlık varlığı elden çıkarmayı düşündüğünü bildirdi. Bu gelişme de bankacılık krizinin daha geniş bir etki yaratacağı konusunda yeni endişeler uyandırdı.

FED BEKLENTİSİ DEĞİŞMEDİ

Yine de, kalıcı enflasyon belirtileri sıkılaştırma döngüsünün bitmediğini gösterdiğinden, Fed'in Mayıs ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha yapması beklenirken altın baskı altında hafif bir yükseliş daha gerçekleştirdi.

GÖZLER ABD VERİSİNDE

Bugün Türkiye saatiyle 15:30’da ABD 1. Çeyrek Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) büyümesi verileri yayımlayacak.

Philadelphia Fed, 10 Şubat'ta "2023 İlk Çeyrek Profesyonel Tahminciler Anketi"ni yayınlamıştı. Buna göre, tahminciler, 2023'te daha yüksek büyüme ve daha güçlü bir işgücü piyasası öngörüsüyle şu sonuca vardılar. Açıklamada “Reel GSYİH'nin 2023'te üç ay önceki anketteki yüzde 0,7'lik projeksiyondan yüzde 1,3 artmasını bekliyoruz." denildi.

Yarın ise PCE fiyat endeksine göre enflasyonla ilgili en son veriler yayınlayacak. İlk tahminler, çekirdek PCE'nin aylık bazda yüzde 0,3 ve yıldan yıla yüzde 4,5 artış görmesini bekliyor.

SON VİRAJLAR

Bu iki rapor, Fed'in gelecek haftaki Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantısında nihai kararını vermek için kullanacağı ekonomik verilerin son bileşenleri olacak. Toplantı 2 Mayıs Salı günü başlayacak ve ertesi gün sona erecek. Toplantının bitiminden hemen sonra Federal Rezerv'den bir açıklama yayınlanacak ve ardından ½ saat sonra Jerome Powell tarafından bir basın toplantısı yapılacak.

BOFA’DAN KRİTİK UYARI

BofA'ya göre altının bu yıl 2.500 dolara koşması için çok fazla yeni yatırımcı alımı gerekmiyor. Banka, Merkez bankalarının altın almaya devam etmesi, de-dolarizasyon trendinin hızlanması ve Fed'in faiz artırımlarını durdurmasına dikkat çekti.

BofA emtia stratejisti "Sonuç olarak: altının bu yıl ons başına 2.500 dolara ulaşması için ticari olmayan alımların maddi olarak artmasına gerek yok. ETF'lere girişler kritik olacak ve yönetim altındaki varlıklardaki dinamikler, fiyat artışlarının sürdürülüp sürdürülemeyeceğini teyit eden çok önemli bir gösterge olacak." değerlendirmesini yaptı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz