BM: İsrail'in Yeni Ataklarından Tasa Duyuyoruz!

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, "İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine hakikat yeni operasyonlarından ve bunun siviller üzerindeki tesirinden derin tasa duyuyoruz. Gazze'de hakikaten inançlı yer yok" tabirlerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hücumları haftalardır şiddetli bir halde devam ediyor.

 

Ev, okul, hastane, cami, kilise bakılmaksızın tüm bölge bombalanıyor.

7 Ekim'den bu yana devam eden akınlarda 12 bini aşkın kişi hayatını kaybederken ölenlerden 5 binini çocuklar, 3 bin 300'ünü bayanlar oluşturdu.

BM: İsrail'in yeni atılımlarından tasa duyuyoruz

(BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, "İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'nin güneyine operasyonu ihtimal dışı bırakmadıklarını açıkladı. İsrail Genelkurmay Lideri Herzi Halevi de daha fazla bölgenin amaç alınacağını söyledi. İsrail tıpkı vakitte Gazze'nin güneyinde kimi bölgelere broşür dağıtarak sivillere bölgeyi boşaltma ve bilinen barınaklara gitme davetinde bulundu. İsrail, Gazze'nin güneyinin inançlı olduğunu söylemişti fakat hükümet ve ordu güneye hakikat ilerleyeceklerinin sinyallerini veriyor. BM bunu ne kadar yakından takip ediyor? Reaksiyonunuz nedir?" sorularına karşılık verdi.

"Tabii ki çok yakından takip ediyoruz" diyen Dujarric, "İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine hakikat yeni operasyonlarından ve bunun siviller üzerindeki tesirinden derin tasa duyuyoruz" tabirini kullandı.

"İsrail, 'Bölgeyi boşaltın' diyor, bu beşerler nereye gidebilir? Bu mümkün mü?" sorularına ise Dujarric, "Gazze'de nitekim inançlı bir yer yok. İsrail'e daha evvel de yaptığımız üzere sivilleri her durumda müdafaaları gerektiği davetimizi yineliyoruz" cevabını verdi.

'BM'nin durumu ne vakit soykırım olarak tanımlayacağının' sorulması üzerine Dujarric, Genel Sekreter'in bu türlü bir yetkisi olmadığını, tanımlamayı yetkili mahkemelerin yapabileceğini kaydetti.

BM'nin Gazze'deki 154 tesisine 830 bin kişi sığındı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde yaklaşık 1,6 milyon kişinin yerinden edildiği aktarıldı.

Bu bireylerden yaklaşık 830 bininin bölgenin kuzeyindekiler dahil olmak üzere UNRWA'ya ilişkin 154 tesise sığındığı söz edildi.

UNRWA'nın temel insani faaliyetlerini yürütebilmek için günlük 160 bin litre yakıta gereksinim duyduğu kaydedildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, evvelki gün yaptığı açıklamada, "Şimdi ateşkese ve yakıta muhtaçlığımız var. Daha fazla beklersek, insanların ölmesinin asıl nedeninin yakıt kıtlığı olacağını göreceğiz" demişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz