BM: Gazze'de Herkes Aç, İnsani Sistem Çöküyor!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze genelinde insani yardıma "hızlı, güvenli, engellenmemiş, genişletilmiş, sürdürülebilir erişim" çağrısı yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

BM Genel Sekreteri Guterres, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, Gazze'de "herkesin aç ve 1,7 milyon kişinin yerinden olduğunu" belirterek "İnsani sistem çöküyor." ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri Guterres, insani yardımlara ilişkin, "Gazze genelinde hızlı, güvenli, engellenmemiş, genişletilmiş, sürdürülebilir insani erişim çağrısı yapıyorum." mesajını paylaştı.

PAKİSTAN: GAZZE HALKINI AÇ BIRAKMAK SAVAŞ SUÇUDUR

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, başkent İslamabad'daki Dışişleri Bakanlığı binasında haftalık basın toplantısında AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, İsrail'in son birkaç aydır Gazze halkını yiyecekten, sudan, elektrikten ve yakıttan mahrum bırakmasının insanlık dışı olduğunu dile getirerek, "Bu tür faaliyetlerin toplu cezalandırma ve savaş suçu anlamına geldiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Beluç, uluslararası toplumu, Gazze halkının özgürlüklerini yaşayabilmesi ve karşı karşıya kaldıkları insani felaketin sona ermesi için Gazze kuşatmasını kaldırma konusunda İsrail'i zorlamaya çağırdı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının devam ettiği ve halkın acı çektiği bir ortamda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) finansal desteğin askıya alındığını anımsatan Beluç, bu durumun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararlarının da ruhuna aykırı olduğunu ifade etti.

Beluç, çeşitli ülkelerin UNRWA'ya finansal desteği askıya almasından Pakistan'ın derin endişe duyduğunu kaydetti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz