Avrupa Ligi İçin Geri Sayım!

Türkiye, 2 kulüple temsil edilecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kadroların toplam piyasa değeri 5 milyar euroya dayanan Avrupa Ligi'nde 2022-23 sezonu başlıyor. Manchester United 750 milyon euro ile en pahalı, Helsinki 288 bin euro ile en mütevazı takım. Fenerbahçe 175 milyonluk değeriyle 10. sırada.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde 2022-23 sezonu için geri sayım başladı.

Grup aşamasında birçok heyecanlı karşılaşmaya sahne olacak organizasyon, ekonomik yönden üst sıralarda yer alan kulüplerin yanı sıra düşük bütçeli takımları da futbolseverlerin karşısına çıkartacak.

Organizasyon, 8 Eylül'de 19.45'te oynanacak 8 karşılaşmayla başlayacak. Avrupa Ligi'nde 32 takım, 8 ayrı grupta mücadele edecek.

Grup maçları sonunda ilk iki sırayı elde eden takımlar bir üst tura yükselecek. Üçüncü sıradaki kulüpler yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek.

Son sırada kalanlar ise Avrupa defterini kapatacak. Müsabakalarda ortaya konacak performanslar kadar futbolcuların değeri de dikkat çekiyor.

Kadro değerleri 5 milyar euroya yaklaştı, en pahalısı Manchester United. Transfermarkt verilerine göre bu sezon gruplarda mücadele edecek 32 takımdaki futbolcuların toplam piyasa değeri 4 milyar 980 milyon euro.

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele edecek 32 takım içerisindeki en değerli kulüp, 750 milyon 300 bin euro piyasa değeriyle Manchester United oldu.

"Kırmızı Şeytanlar"ın en değerli oyuncuları ise Bruno Fernandes (85 milyon euro), Jadon Sancho (75 milyon euro) ve Marcus Rashford (60 milyon euro).

 Premier Lig ekibinde forma giyen 38 yaşındaki Cristiano Ronaldo'nun piyasa değeri ise 30 milyon euro olarak dikkat çekiyor.

Ronaldo, Avrupa Ligi grup maçlarında forma giymesi halinde 20 yıl sonra yeniden bu organizasyonda boy gösterecek.

Portekizli yıldız en son 2002-03 sezonunda UEFA Kupası adıyla düzenlenen turnuvada Sporting Lizbon formasıyla eleme turunda mücadele etmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz