Asgari Ücrete Ek Zam Gelecek mi?

Asgari ücrete ek zam konusu, emeklilere verilen en düşük maaşın artış yaşamasıyla beraber gündeme geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Asgari ücrete ek zam konusu, emeklilere verilen en düşük maaşın artış yaşamasıyla beraber gündeme geldi. Binlerce çalışan ve işveren bu ücrette de yeni bir zam görüşmesinin söz konusu olup olmadığını merak ederken "Asgari ücrete ek zam gelecek mi, var mı?" soruları yanıt aramaya başladı. Konuya dair yapılan son dakika açıklamasında Vedat Bilgin "Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir." İfadelerini kullanmıştı. Peki, Asgari ücrete ara ek zam gelecek mi? İşte son durum ve gelişmeler.

Asgari ücret zammı konusu son dakika gelişmeleriyle yakından takip edilmeye devam ediyor. 2023 yılının Ocak ayında yapılan artışla beraber bu rakamın güncel hali 8 bin 506 TL olmuştu. Şimdilerde ise emekli maaşlarının tabanına uygulanan yaklaşık yüzde 36'lık artış diğer maaşlarda da artış olacak mı soru işaretlerini doğurdu. Peki, 2023 asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacak mı, var mı? İşte tüm bu detaylar.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Konuyla ilgili son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklarken " 'Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız' ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili güncel bir gelişme yaşanması halinde detaylar haberimize eklenecek.

EMEKLİLERE MÜJDE: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca emekliye müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşı rakamını yükselttiklerini açıkladı.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 TL olan emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükselttiklerini bildirdi.

Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

AK PARTİ'DEN EMEKLİ ZAMMI VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan dikkat çeken emekli zammı ve asgari ücret açıklaması geldi.

.Akbaşoğlu asgari ücret zammı konusunda, "Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye'de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL'ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor..

'BU HAFTA YASALAŞTIRACAĞIZ'

En düşük emekli maaşını alan insanlarımızın, sosyal adalet anlayışı içerisinde daha yukarıya doğru çekilmesi durumudur. Seyyanen 2 bin TL ek ödeme düşünülmektedir. Bunu haftaya yasalaştıracağız" açıklamalarında bulundu.

AKBAŞOĞLU, 1 TEMMUZ'U İŞARET ETTİ! 'GÜNDEMİMİZDE...'

Akbaşoğlu, 1 Temmuz itibarıyla emekli vatandaşların durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin gündemlerinde olacağını belirterek, "Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz