Araç Alacaklar Müjde: Fiyatlar Düşüyor!

İkinci el oto piyasasında düşüş bekleniyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sıfır aracın bulunamaması sebebiyle 2023 sonlarına doğru sürekli artan ve zirve yapan kullanılmış otomobil fiyatları, pazar şartlarının normale dönmesi ile birlikte gerilemeye başladı.

2024 Mart itibarıyla dengeye oturmaya başlayan ikinci el pazarında piyasa tabiriyle köpüğün ortadan kalktığı belirtildi

Türkiye gazetesine konuşan sektörün önemli isimlerinden Otomobilen Genel Müdürü Kenan Bilirgen, konuyla ilgili 2024’ün ilk 4 ayı toplamında ikinci el pazarında geçen senenin aynı dönemine kıyasla %15’lik daralma yaşandığını belirterek “Bu yılın ikinci yarısından itibaren pazar kademeli olarak hareketlenecektir. 2024 toplamında ikinci el pazarında 8 milyon adetin üzerinde işlem öngörüyoruz” dedi.

Bilirgen “Müşteriler daha çok ekonomik araçlara bakıyor. Takas yoluyla elindeki aracı değerlendirerek, daha yeni model ve düşük kilometreli ikinci el bir araca geçiş yapma eğilimi fazla. Genel olarak mevcut ikinci el araç fiyatlarının tüketici satın alma kararı açısından rasyonel, ekonomik açıdan da tercih edilen seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İkinci el araç fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerin vergi düzenlemeleri, döviz kurları, enflasyon, araç tedariki ve finansman maliyeti olarak sıralayan Bilirgen, Türkiye’nin kendine has ve hızla değişen bir ikinci el otomobil pazar dinamiği bulunduğunu belirterek “Araç fiyatı gibi konularda kesin bir yorum yapmak doğru değil ancak yıl sonuna kadar fiyatların, döviz kuru hareketi ve enflasyona bağlı olarak kademeli bir şekilde artacağını öngörüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz