Ara Vermek İlişkiye Zarar Verir mi?

Eğer karar veremiyorsanız...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bazen partnerinizle yaşadığınız sorunlar içinden çıkılmaz bir hale gelir. Böyle durumlarda uzaklaşmak ve bir süre ayrı kalmak iki tarafa da iyi gelebilir.

Birçok çift ilişkisinde sorunlarla baş edemediğinde ara verme kararı alır. Kimilerine göre bu "ara verme" kararı ayrılmaktan farksızken kimileri kısa bir ayrılığın ilişkiye iyi geleceği kanaatinde. Peki ara vermek her zaman doğru karar mıdır? Ara vermek ilişkiye zarar verir mi?

Eğer karar veremiyorsanız...

Ayrılma konusunda kararsız kaldığınız durumlarda ara vermek iyi bir tercih olabilir. Bu süreçte olumsuzlukları nasıl düzeltebileceğinize ve yola nasıl devam edeceğinize karar verebilirsiniz.

Toksik bir döngüye girdiyseniz

Aranızdaki güven problemine çözüm bulamıyor ve sürekli başa sarıyorsanız ara vermek ilişkinize iyi gelebilir. İlişkinizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve gelişmesi için bu döngüyü kırmanız gerekiyor.

Nasıl tepki vereceğinize karar veremediyseniz

İlişkinizi derinden sarsan bir durumla karşılaştığınızda nasıl davranacağınızı kestiremeyebilirsiniz. Böyle durumlarda uzaklaşmak ve olaylara geniş bir pencereden bakmak iyi gelebilir.

Doğru kişi olup olmadığından emin değilseniz

Partnerinizi gerçekten sevdiğiniz için mi birliktesiniz yoksa yalnız kalmaktan mı korkuyorsunuz? Ara vermek kafanızdaki soru işaretlerini gidermenize yardımcı olabilir.

Ara vermeden önce bunları dikkat edin:

- Ne kadar süre ara vermek istediğinize kadar verin

- Ara vermenizin altından yatan nedeni belirleyin

- Kendinizle baş başa kalın

- Ara verdiğiniz zamanı verimli kullanın

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz