Anket Şirketi Sordu: Asgari Ücret Tutarı Yeterli mi?

Bir süredir asgari ücrete 'ara zam' tartışmaları sürerken ORC Araştırma'dan asgari ücret anketi geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir süredir asgari ücrete 'ara zam' tartışmaları sürerken, ORC Araştırma, asgari ücretle ilgili bir anket gerçekleştirdi. Ankette, insanlara "Asgari ücret tutarını yeterli buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Anket yapanların yüzde 9'u asgari ücreti yeterli buluyor

ORC Araştırma, görüşme öncesinde 5 bin 620 kişiyle yaptığı anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankette, "Türkiye'de uygulanan asgari ücret tutarını yeterli buluyor musunuz?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 77,6'sı asgari ücreti yeterli bulmadığını belirtirken, sadece yüzde 8,9'u yeterli bulduğunu söyledi. Yüzde 13,5 oranında katılımcı ise fikir belirtmedi.

Anket 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Neden gündeme gelmişti?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin buluşmasında, asgari ücrete ara zam talebi gündeme gelmişti. Karatepe, görüşme sonrasında dört taleple gittiklerini ancak vatandaşlara çıkarıldığını belirttiği 'acı reçetede' bir değişim olmadığını belirtti.

Şimşek'in ise enflasyon hedefinden taviz verilemeyeceğini söyleyerek ara zam ve emekli maaşlarına refah payı eklenmesine karşı çıktığı bildirmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz