Ankara'da Sıcak Saatler: Bakan Affını İsteyebilir!

Tolga Şardan, Kabine’den bir bakanın daha ‘affını isteyebileceğini’ iddia etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

T24 yazarı Tolga Şardan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasının yankılarını kaleme aldığı bugünkü yazısında çarpıcı bir iddiada bulundu.

ATAMALAR VE TERFİLER

Kara Harp Okulu Komutanı'nın değişmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfiler, atamalar sonrasında da Kara Harp Okulu'nun 2024 yılı mezuniyet töreninde genç teğmenler kılıçlarını çekerek yemin ederek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmaları dikkat çekti.

Eski Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, korgeneralliğe terfi ederek Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı oldu. Yerine, albaylıktan tuğgeneralliğe terfi eden Levent Selahattin Güldağı atandı.

“[Gültekin] Yaralı'dan sonra göreve gelen [Levent Selahattin] Güldağı'nın mevcut alt kadroyla çalışıp çalışmayacağı ya da alt kadronun yeni komutana yönelik bir yaklaşımının olup olmadığının da başlatılan incelemede konu başlığı olması kaçınılmaz” ifadelerini kullanan Tolga Şardan, uzun süredir gündemi meşgul eden teğmenlerin kılıçlı yemini ile ilgili ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar'ın sessizliğine dikkat çekti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AFFINI İSTEYEBİLİR

Ankara’da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in randevularını iptal ettiği ve görevden affını isteyeceği iddialarının dolaştığını yazan Şardan, ayrıca bu olayların, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atama ve terfi süreçleriyle bağlantılı olarak değerlendirilmesi gerektiği belirterek, “Zira, asker ve polis gibi üniformalı ve silahlı kamu kurumlarında geçmişte benzer olaylar yaşandığını biliyoruz, bu coğrafyada. Umuyorum ki; takvim, tesadüften ibarettir” değerlendirmesinde bulundu.

Tolga Şardan’ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Gelişmeyle ilgili hemen herkes konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta, önde gelen siyasiler, emekli subaylar, yemin töreni ile farklı görüşler ortaya koydu.

Fakat bir kişi konuşmadı. Hiç fikir beyan etmedi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler.

İkinci bir isim daha sorarsanız ona da "Eski Genelkurmay Başkanı / Milli Savunma Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar" derim.

Eski KHO Komutanı Yaralı, Akar'ın tercihiydi. Şimdiki KHO Komutanı Güldağı ise, Güler ile mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın kadrosundan.

Sürecin muhataplarından hiçbir açıklama gelmemesi, bu kadar gürültüye rağmen gösterdikleri sessizlik hayra alamet değil.

Ayrıca, yaşananlardan sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in o günden bu yana randevularını iptal ettiği, zorunlu olmadıkça pek kimseyle görüşmediği Ankara'da konuşulanlardan.

Hatta öyle ki; Güler'in görevden affını isteyeceği gibi iddialı bir bilgi de seslendiriliyor, hafta sonundan itibaren.

Burası, Ankara. Başka bir yere benzemez!

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz